Prajitura cu crema de lamaie

de mari_sasi in Prajituri, 9 Mai 2013 | 4359 vizualizari

 

reteta am ''imprumutat-o'' de la bucataras ''gaby_d''

 

INGREDIENTE

BLAT:
  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa
  • un varf de cutit de sare
CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 3 1/2 lg faina
  • 5 lg zahar
  • un pachet unt
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana
  • 2 lgt zahar
  • o lgt zeama lamaie
Pofta buna!!!
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

ALUAT


-separam albusurile de galbenusuri


-mixam albusurile cu sarea si zaharul (ca pentru bezele)


-galbenusurile se amesteca cu uleiul (maioneza) apoi adaugam treptat apa


-galbenusurile se toarna peste albusuri odata cu faina cernuta si se omogenizeaza


-amestecul astfel format se toarna intr-o tava si se baga la cuptor ( eu am programat la 150 gr/40 min)


CREMA


-se mixeaza bine untul


-faina se amesteca cu zaharul si cu laptele rece
si se pune la foc mic pana se ingroasa


-crema astfel obtinuta se pune la racit, apoi se amesteca cu untul,coaja si zeama de la o lamaie


Blatul se taie in 2 buc egale (pe orizontala),apoi asezam prima foaie pe un platou punem jumatate din crema cea de a doua jumatate de blat si restul de crema. deasupra se orneaza cu frisca formata din :


-frisca lichida


-smantana


-zeama de lamaie


-zahar


Pofta buna!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

merisor 1

10.05.2013, 19:52

Foarte bine a iesit!

diaconta 1

10.05.2013, 21:40

Bravo
Bun venit

mari_sasi 1

13.05.2013, 16:54

va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada