Prajitura cu mere si cardamon

de papabundetot in Prajituri, 22 Mar 2014 | 3319 vizualizari

 

Desi aceasta prajitura este printre preferatele mele,totusi pana astazi nu am facut-o niciodata.Bunica mea o facea cand eu eram copil si mi se parea delicioasa desi in acele vremuri nu se gaseau atat de multe ingrediente si condimente cu care sa se poata aromatiza deserturile.

Am luat aceasta reteta de la o fata frumoasa Rocsy Ciobanu,o bucatarasa talentata (bucataras.ro) si profit si de aceasta ocazie sa ii multumesc,dar am modificat-o putin pentru a fi mai aproape de preferintele mele :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru foi:
  • 2 oua+1 galbenus
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 650 gr faina
  • esenta vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie.
  • putin gris la final
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg mere
  • 7 pastai cardamon
  • 75 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si cardamon:

Foile: Intr-un castron am batut bine ouale,apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana cand zaharul s-a topit. Am adaugat apoi uleiul,laptele si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie,esenta,coaja de lamaie si la final,am adaugat usor,amestecand mereu faina.Pentru ca aluatul se ingroasa,dupa ce se adauga toata cantitatea de faina,am trecut de la amestecat la framantat :)..eu am mai avut nevoie de un praf de faina pentru ca aluatul era un pic cam lipicios.

Am lasat aluatul deoparte sa se odihneasca si am pregatit intre timp umplutura.

Umplutura: Am spalat si curatat merele,apoi le-am dat pe razatoarea mare.Intr-o cratita am pus untul,semintele de cardamon din pastai si merele rase pe care inainte de a le pune in cratita le-am stors foarte bine. Am pus apoi umplutura pe foc pana cand merele s-au inmuiat.

Pe blatul de lucru,am presarat faina,am taiat aluatul in 2 parti egale,am intins o foaie din prima bucata,am asezat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am presarat pe foaie si putin gris si am intepat-o din loc in loc cu o furculita,am pus apoi merele si la urma si cea de-a doua foaie,am uns deasupra cu galbenus de ou si am dat prajitura la cuptor la foc mic pentru aproximativ 40-45 min.

Dupa ce am scos prajitura din cuptor am presarat pe ea zahar pudra.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si cardamon" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere