Prajitura cu mere si crema pufoasa de mascarpone

de BakeUpArtist in Dulciuri, 28 Oct 2016 | 4031 vizualizari

 

Este toamna si merele sunt in plin sezon. Asa ca am ales sa creez o reteta care combina gustul racoros al verii cu merele coapte, de toamna!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 250 g faina;
  • 125 g unt rece;
  • 80 g zahar pudra;
  • 3 galbenusuri de ou;
  • 3 linguri de apa rece;

Strat de mere

  • 6 mere mari;
  • scortisoara macinata;
  • 30 g unt;
  • 2 linguri zahar pudra;

Crema de mascarpone

  • 200 g mascarpone;
  • 200 ml smantana lichida sau frisca nebatuta;
  • 1 lingura coaja de lamaie;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 1 lingura zahar pudra;
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema pufoasa de mascarpone:

Blat

- Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant;

- Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos;

- Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;

- Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat;

- Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute;

- Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă;

- Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură;

Strat de mere

- Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces;

- Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust;

- Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt.

- Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute;

- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

 Crema de mascarpone la rece

 - Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie;

- Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe;

- Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet;

- Dați la rece.

 

 

TIPS-URI

1

Folositi unt cat mai gras;

2

Eu am combinat mere rosii cu mere verzi, aroma este bestiala.

3

Lasati prajitura cel putin 2 ore la rece inainte de a o servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema pufoasa de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

28.10.2016, 09:59

Aletta 1

28.10.2016, 15:34

Rocsi 1

28.10.2016, 20:02

Mmm, ce delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Night