Prajitura cu mere si crema pufoasa de mascarpone

de BakeUpArtist in Dulciuri, 28 Oct 2016 | 904 vizualizari

 

Este toamna si merele sunt in plin sezon. Asa ca am ales sa creez o reteta care combina gustul racoros al verii cu merele coapte, de toamna!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 250 g faina;
  • 125 g unt rece;
  • 80 g zahar pudra;
  • 3 galbenusuri de ou;
  • 3 linguri de apa rece;

Strat de mere

  • 6 mere mari;
  • scortisoara macinata;
  • 30 g unt;
  • 2 linguri zahar pudra;

Crema de mascarpone

  • 200 g mascarpone;
  • 200 ml smantana lichida sau frisca nebatuta;
  • 1 lingura coaja de lamaie;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 1 lingura zahar pudra;
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema pufoasa de mascarpone:

Blat


- Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant;


- Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos;


- Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;


- Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat;


- Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute;


- Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă;


- Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură;


Strat de mere


- Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces;


- Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust;


- Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt.


- Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute;


- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.


Crema de mascarpone la rece


- Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie;


- Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe;


- Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet;


- Dați la rece.



 

TIPS-URI

1

Folositi unt cat mai gras;

2

Eu am combinat mere rosii cu mere verzi, aroma este bestiala.

3

Lasati prajitura cel putin 2 ore la rece inainte de a o servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema pufoasa de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

28.10.2016, 09:59

Aletta 1

28.10.2016, 15:34

Rocsi 1

28.10.2016, 20:02

Mmm, ce delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Aluat de foietaj cu osânză (hai)