Prajitura cu mere si crumble cu nuca

de Rocsi in Prajituri, 19 Oct 2014 | 8449 vizualizari

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai facut o prajitura cu mereu si chiar imi era dor...Asa ca am vazut aceasta reteta la Bucatar Maniac, mi-a placut din prima si am executat-o in acest week-end. O nebunie, cam ca toate deserturile cu mere!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 90 gr de unt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 200-250 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 1,3 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 varf de lingurita anason macinat
  • o mana miez de nuca
  • zahar pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crumble cu nuca:

Incepem cu umplutura:

Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin intre maini.

Intr-o cratita punem uleiul, merele rase, zaharul si le transferam pe foc.

Lasam sa scada bine toata zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara si anason macinat.

Dam deoparte sa se racoreasca putin.

Aluatul:

Intr-un bol amestecam untul, oul, laptele si zaharul.

Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de sare, praful de copt, apoi incorporam faina, treptat.

Vom obtine o bila de aluat foarte usor de lucrat.

Rupem 3/4 din aluat, intindem o foaie subtire si o asezam intr-o tava rotunda, eu am folosit o tava de tarta.

Tapetam bine si peretii tavii cu aluat, punem umplutura si o nivelam.

Miezul de nuca il taiem marunt.

Restul de aluat il punem in robot cu o lingura de faina pentru a obtine niste firimituri pe care le amestecam cu nuca taiata.

Acest amestec il presaram peste mere.

Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste frumos deasupra.

O scoatem sa se racoresca cand este gata, apoi o pudram cu zahar.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crumble cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca (de post)