Prajitura cu mere si crumble cu nuca

de Rocsi in Prajituri, 19 Oct 2014 | 3544 vizualizari

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai facut o prajitura cu mereu si chiar imi era dor...Asa ca am vazut aceasta reteta la Bucatar Maniac, mi-a placut din prima si am executat-o in acest week-end. O nebunie, cam ca toate deserturile cu mere!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 90 gr de unt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 200-250 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 1,3 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 varf de lingurita anason macinat
  • o mana miez de nuca
  • zahar pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crumble cu nuca:

Incepem cu umplutura:


Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin intre maini.


Intr-o cratita punem uleiul, merele rase, zaharul si le transferam pe foc.


Lasam sa scada bine toata zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara si anason macinat.


Dam deoparte sa se racoreasca putin.


Aluatul:


Intr-un bol amestecam untul, oul, laptele si zaharul.


Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de sare, praful de copt, apoi incorporam faina, treptat.


Vom obtine o bila de aluat foarte usor de lucrat.


Rupem 3/4 din aluat, intindem o foaie subtire si o asezam intr-o tava rotunda, eu am folosit o tava de tarta.


Tapetam bine si peretii tavii cu aluat, punem umplutura si o nivelam.


Miezul de nuca il taiem marunt.


Restul de aluat il punem in robot cu o lingura de faina pentru a obtine niste firimituri pe care le amestecam cu nuca taiata.


Acest amestec il presaram peste mere.


Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste frumos deasupra.


O scoatem sa se racoresca cand este gata, apoi o pudram cu zahar.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crumble cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Criss 1

20.10.2014, 09:25

Rocsi 1

20.10.2014, 20:59

Multumesc Dantes

Rocsi 1

20.10.2014, 20:59

Criss

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu