Prajitura cu mere si foi din faina integrala

de gaby_duceag in Prajituri, 8 Noi 2014 | 9348 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • Pentru foi
    • 200 gr unt
    • un ou si un galbenus
    • 3 linguri zahar
    • 450-500 gr faina integrala
    • zahar vanilat
    • putin lapte rece
    • putina sare
    • Umplutura
    • 12 mere
    • 30 gr unt
    • 7 linguri zahar
    • coaja rasa de lamaie
    • anason stelat
    • scortisoara
    • o lingurita extract de vanilie
    Zahar pudra pentru pudrat la final
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si foi din faina integrala:


  • Am pus intr-un bol untul taiat cubulete, faina, oul si galbenusul, zaharul, sarea si zaharul vanilat.

  • Am omogenizat framantand cu mana toate ingredientele.

  • In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugati sau nu lapte rece sau faina.

  • Trebuie s-avem in final un aluat ferm, nelipicios, destul de tare incat sa poata fi intins cu sucitorul.

  • Am acoperit cu folie alimentara si am dat bolul la rece cat timp m-am ocupat de umplutura.

  • Am spalat bine merele si le-am curatat de coaja.

  • Intr-o cratita incapatoare am pus zaharul la caramelizat. Intre timp am dat merele pe razatoarea cu ochiuri mari.

  • Cand a capatat culoarea chihlimbarului am adaugat untul si am omogenizat rapid.

  • Am pus apoi merele, scortisoara si anasonul si-am amestecat.

  • Am lasat la foc mediu, amestecand cand si cand, pana ce am obtinut un amestec omogen, fara prea mult lichid. Daca nu lasati timp suficient riscati ca foaia de dedesubt sa nu se coaca. Daca doriti ca umplutura sa fie mai dulce, mai adaugati zahar. Gustati apoi decideti

  • La final am adaugat extractul de vanilie.

  • Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in doua parti egale.

  • Pe masa infainata am intins prima foaie cu sucitorul pe care mai apoi am transferat-o intr-o tava de 22/28 cm, unsa cu unt.

  • Am turnat toata umplutura cu mere (am scos anasonul) si am nivelat.

  • Am pus deasupra si cealalta foaie intinsa, am intepat cu furculita si am dat tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu.

  • Am lasat pana ce foaia de la suprafata a prins culoare si era tare (coapta) la atingere.

  • Am scos tava din cuptor, am lasat-o 10 minute sa se racoreasca , apoi am pudrat-o cu zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si foi din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

diaconta 1

10.11.2014, 15:22

Daca am numa' 10 mere,pot sa fac?

gaby_duceag 1

14.11.2014, 17:24

)))))))))))))))))))))

Lia_ 1

14.11.2014, 18:28

si din asta as manca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere