Pufosenie cu gem :)

de papabundetot in Prajituri, 13 Apr 2014 | 4211 vizualizari

 

Astazi am vrut sa ma joc putin in bucatarie si profitand de experienta acumulata pana acum am creat o prajitura,aparent fara a respecta vreo regula :) In general regulile culinare nu cred ca sunt facute pentru mine si cam fac cum cred eu,norocul fiind de partea mea in 99 % din situatii,pentru ca mereu fac cu mare drag orice preparat si atunci nu se poate decat sa fie ceva delicios la sfarsit chiar daca,specialistii si cartile ar spune poate ca nu e neaparat corect procedeul :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 11 linguri faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1 cana gem de prune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufosenie cu gem :):

Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am mixat bine cu zaharul si esenta de vanilie,pana cand zaharul a fost complet topit,am adaugat apoi uleiul,laptele si la urma faina si am omogenizat totul.Am batut spuma tare albusurile,am pus si peste ele 1 lingurita de zahar,iar la sfarsit inainte de a amesteca cele 2 componente (albus+galbenus) am adaugat peste amestecul de galbenusuri si faina,cele 2 plicuri de praf de copt,am omogenizat bine apoi am pus albusurile si am amestecat usor de jos in sus pentru a nu strica spuma.

Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am intins frumos cu o lingura si deasupra am pus din loc in loc cate o lingura de gem de prune.Am amestecat foarte usor pe deasupra cu o spatula pentru a crea un efect marmorat si am dat tava la cuptor la foc mediu,pentru aproximativ 20-25 minute,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Dupa ce am scos prajitura de la cuptor,am presarat putin zahar pudra vanilat deasupra.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufosenie cu gem :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Luckycake 1

14.04.2014, 19:20

ce bine arata !

papabundetot 1

15.04.2014, 09:07

Simona...va astept cu drag!!!!!!!!

_Alina_ 1

15.04.2014, 17:44

Vreau si eu o bucatica de pufosenie.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kati