Cuburi ciocolatoase

de Miha in Prajituri, 30 Iun 2009 | 2185 vizualizari

 

Un dulce incropit repede repejor,eram in mare viteza. :)

N-am poze pas cu pas...n-am mai apucat. Bine macar ca am mai prins ceva pentru poza finala...:)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana de faina amestecata cu o lingurita de praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi ciocolatoase:

Blatul este cel de la prajitura Amandina,e blatul cu care ma inteleg :)) cel mai bine...


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se amesteca pana la omogenizare.
Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.


Crema:


Gelatina o hidratam in cateva linguri de apa rece.
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu frisca.Omogenizam si lasam la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvarea acesteia.


Sirop:


Zaharul il caramelizam dupa care il "stingem" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet.


Blatul copt si racit il taiem in 2,il insiropam si repartizam crema.Uniformizam si acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.



Glazura de ciocolata:


Topim ciocolata cu untul si frisca,omogenizam si lasam la racit.Inainte de a turna pe prajitura adaugam si esenta de rom.


Blatul copt si racit il taiem in 2,il insiropam si repartizam crema.Uniformizam si acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.


Acoperim cu glazura de ciocolata .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi ciocolatoase" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Bucataras 1

01.07.2009, 00:12

ciocoholiciiilor, daca vede irina ...

Miha 1

01.07.2009, 11:04

Eu zic sa respecti dependenta Irinei si sa-i faci o surpriza...

Irina 1

07.07.2009, 23:53

Am vazut deja...
Acum nu-mi ramane decat sa astept surpriza!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro