Prajitura cu mar ras (reteta de post)

de ionela2682 in Prajituri, 20 Apr 2012 | 7181 vizualizari

 

Pornind de la reteta " Chec cu dovleac (reteta de post)" am prestat-o si cu mere ..o idee excelenta pentru cei care adora prajiturile umede si pufoase....

 

INGREDIENTE

  • 1-2 cana mar ras
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • intre 150-200 g faina
  • nuca maruntita
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar ras (reteta de post):

Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga apa minerala,marul ras pe ochiurile mai mari ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca tocata

- adaugam faina (cat sa iasa un aluat putin mai dens ca cel de chec obisnuit)in care am amestecat praful de copt si bicarbonatul si omogenizam

- compozitia o turnam in forma de chec sau orice alta forma dorim,dam la cuptor si coacem la temperatura medie pana capata culoare aramie si trece testul scobitorii.

-lasam sa se raceasca ,pudram si servim

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar ras (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mar ras (reteta de post)-0
Prajitura cu mar ras (reteta de post)-1
Prajitura cu mar ras (reteta de post)-2
Prajitura cu mar ras (reteta de post)-3
Prajitura cu mar ras (reteta de post)-4
Prajitura cu mar ras (reteta de post)-5

COMENTARII (16)

jolygina

jolygina 1

21.04.2012, 11:28

place

mamaieelena

mamaieelena 1

21.04.2012, 19:50

Bya Ralu

Bya Ralu 1

29.04.2012, 21:56

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!