Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao

de oanapl in Prajituri, 2 Apr 2020 | 3079 vizualizari

 

Pentru această prăjitură delicioasă m-am inspirat de la Merisor (căreia îi mulțumesc de idee și o pup).
Eu am folosit mai puțin zahăr atât în compoziția de mere cât și în aluat și a fost fix pe gustul nostru. Chiar de a doua zi fetele mă întrebau când o mai pregătesc. Vă invit să o încercați și voi, să vă convingeți că e delicioasă. 

 

INGREDIENTE

Pentru 2 foi fragede cu cacao ( 25/35 cm):

  • 1 ou
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 150 g iaurt cremos
  • 80 g zahăr
  • 500 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 vârf linguriță sare
  • Pentru merele caramelizate:
  • 1500 g mere
  • 80 g zahăr
  • 30 g amidon
  • 2 lingurițe scorțișoară
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao:

Se pregătește mai întâi umplutura de mere.
Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas cu pereți dubli.
Se amestecă cu zahărul și se pun pe foc până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop. Se dă vasul deoparte de pe foc, se presară scorțișoara, se omogenizează compoziția și se lasă merele să se răcească, apoi se încorporează amidonul, în funcție de cât sirop se formează.
Cât merele se răcesc, se pregătește aluatul fraged cu cacao.
Se cerne într-un vas, făina amestecată cu cacaua și praful de copt.
Se face o adâncitură la mijloc și se pune oul, untul rece tăiat în cuburi, iaurtul, zahărul și sarea.
Se amestecă rapid toate ingredientele, iar aluatul se acoperă cu folie și se dă la rece pentru 30 de minute.
Se împarte aluatul în două părți egale.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se întinde prima parte de aluat în ea.
Peste foaia de aluat, se întind uniform merele și deasupra se întinde cealaltă foaie de aluat.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și se coace prăjitura pentru 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un grătar și se lasă să se răcească și apoi se porționează.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Bueno