Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao

de oanapl in Prajituri, 2 Apr 2020 | 2949 vizualizari

 

Pentru această prăjitură delicioasă m-am inspirat de la Merisor (căreia îi mulțumesc de idee și o pup).
Eu am folosit mai puțin zahăr atât în compoziția de mere cât și în aluat și a fost fix pe gustul nostru. Chiar de a doua zi fetele mă întrebau când o mai pregătesc. Vă invit să o încercați și voi, să vă convingeți că e delicioasă. 

 

INGREDIENTE

Pentru 2 foi fragede cu cacao ( 25/35 cm):

  • 1 ou
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 150 g iaurt cremos
  • 80 g zahăr
  • 500 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 vârf linguriță sare
  • Pentru merele caramelizate:
  • 1500 g mere
  • 80 g zahăr
  • 30 g amidon
  • 2 lingurițe scorțișoară
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao:

Se pregătește mai întâi umplutura de mere.
Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas cu pereți dubli.
Se amestecă cu zahărul și se pun pe foc până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop. Se dă vasul deoparte de pe foc, se presară scorțișoara, se omogenizează compoziția și se lasă merele să se răcească, apoi se încorporează amidonul, în funcție de cât sirop se formează.
Cât merele se răcesc, se pregătește aluatul fraged cu cacao.
Se cerne într-un vas, făina amestecată cu cacaua și praful de copt.
Se face o adâncitură la mijloc și se pune oul, untul rece tăiat în cuburi, iaurtul, zahărul și sarea.
Se amestecă rapid toate ingredientele, iar aluatul se acoperă cu folie și se dă la rece pentru 30 de minute.
Se împarte aluatul în două părți egale.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se întinde prima parte de aluat în ea.
Peste foaia de aluat, se întind uniform merele și deasupra se întinde cealaltă foaie de aluat.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și se coace prăjitura pentru 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un grătar și se lasă să se răcească și apoi se porționează.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Preparate traditionale

de abetina 1

la 11:31

Reteta de saratele cu cascaval

pe 19.02 la 18:34

Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata

pe 18.02 la 19:58

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

de Caty 2

pe 17.02 la 17:13

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 16.02 la 14:55

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu gem