Prajitura cu alune, caramel si ciocolata

de Teo in Prajituri, 16 Mar 2013 | 4510 vizualizari

 

...adaptare dupa o prajitura postata de Bitza

 

INGREDIENTE

Strat 1

  • 160 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 360 g faina
  • 1 plic praf de copt esenta de rom

Strat 2

  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 100 ml smantana
  • 200 g alune
  • 200 g biscuiti Petite Beure

Strat 3

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune, caramel si ciocolata:

Se amesteca ingredientele de la stratul 1, se framanta, se aseaza in tava si se coace 20'.


Stratul 2. Se arde zaharul, se adauga untul, smantana. Se mai tine putin pe foc, apoi se adauga alunele cand s-a racit crema.


Punem caramelul caldut peste blatul racit. Asezam un strat de biscuiti inmuiati usor in cafea.


Stratul 3. Se pun toate ingredientele pe baie de aburi, cand ciocolata este topita dam jos de pe foc si o turnam peste stratul de biscuiti.


Se orneaza cu fulgi de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Desi blatul "tine" usor la taiat, a doua zi crema caramel il inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

merisor 1

17.03.2013, 07:31

Super!

Teo 1

25.03.2013, 21:21

Simona,Motanel,Merisor,chiar asa e!

diana_k 1

24.10.2013, 08:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata