Desert prajitura Tosca

de gaby_duceag in Prajituri, 1 Sep 2014 | 39992 vizualizari

 

Am vazut prajitura Tosca de zeci de ori sau poate de sute :)) , dar am mancat o singura data, iar de testat n-o testasem deloc in bucataria mea. In acest week-end i-a venit randul si uite cum mi se da peste cap - top cele mai bune prajituri :)). Foarte, foarte buna! Blat aerat cu mac si cocos, crema de vanilie, cafea si ciocolata, o combinatie perfecta! Cum nu agreez deloc cremele-budinca, am modificat putin consistenta cremei inlocuind mai bine de jumatate din cantitatea de unt, cu frisca.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • o cana zahar
  • 5 linguri faina
  • 100 gr mac
  • 3 linguri nuca de cocos rasa
  • o lingurita praf de copt
  • zeama de la 1/2 de lamaie

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • o cana zahar
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri faina
  • 100 gr unt
  • 150 ml frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita coaja rasa portocale

Glazura:

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt

In plus:

  • 2 pachete biscuiti Petite Beure
  • 150 ml cafea preparata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Blat:



  1. mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare.

  2. Adauga treptat zaharul mixand in continuare pana la diluarea completa.

  3. Peste albusurile spuma cerne faina.

  4. Adauga praful de copt si zeama de lamaie, apoi macul si nuca de cocos.

  5. Omogenizeaza compozitia amestecand usor, usor, de jos in sus .

  6. Toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.

  7. Coace la foc mic pana ce blatul capata o nuanta aurie.

  8. Lasa-l la racit.


Crema:



  1. Pune intr-un vas cu fund dublu galbenusurile impreuna cu zaharul si bate-le bine.

  2. Adauga faina si amidonul, apoi, treptat laptele rece, amestecand sa nu faca cocoloase.

  3. Pune vasul pe foc si fierbe la foc mic amestecand in continuu, pana ce compozitia capata consistenta unei budinci.

  4. Raceste amestecul si adauga untul pe care in prealabil l-ai batut spuma.

  5. mixeaza frisca si incorporeaz-o amestecand usor, usor in crema, impreuna cu zaharul vanilat si coaja de portocala.

  6. Intinde crema peste blatul rece si niveleaza.


Trece biscuitii prin cafeaua calduta, rapid, sa nu se inmoaie prea tare si sa se rupa, si asaza-i peste crema.


Prepara glazura punand toate ingredientele intr-un ibric si topindu-le la foc mic.


Toarna glazura peste biscuiti, niveleaza si da prajitura la rece pentru cateva ore.


Portioneaz-o cu un cutit zimtat.

 

TIPS-URI

1

 Tava are dimensiunea 28x32 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

T I M E A 1

03.09.2014, 14:21

O SALVEZ SA O FAC SI EU SI INCERC VARIANTA FARA NUCA DE COCOS

Ina 1

04.09.2014, 22:20

kytz 1

31.12.2016, 14:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
bomboane raffaello