Prajitura cu pere

de Teo in Prajituri, 28 Oct 2013 | 4081 vizualizari

 

A fost o toamna darnica!am simtit o bucurie imensa plimbandu-ma printre pomi,vazand mai multe fructe decat frunze;multi dintre perii tineri s-au rupt sub ''povara dulce'' a fructelor;nu am gustat atata parfum ca in aceasta toamna si cum perele nu se pasreaza timp indelungat,m-am gandit sa le rasfat intr-un pandispan!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri faina
  • 3 linguri smantana
  • 100 g unt topit
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 praf de copt
  • 4 pere mari
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Se separa albusurile de galbenusuri; batem albusurile cu zaharul pe care il adaugam in trei reprize; frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi le adaugam in albusuri alaturi de smantana, unt, lamaie, faina si praful de copt. Amestacam usor compozitia si turnam in tava tapetata cu hartie de copt; curatam perele de coaja si taiem felii subtiri pe care le asezam uniform peste blat; dam la cuptor pentru 35 minute; dupa ce s-a racit portionam si pudram.

 

TIPS-URI

1

Pentu ca perele au fost foarte coapte si zemoase am ''incarcat'' blatul cu mai multa faina, altfel ar fi iesit prea moale.

2

Am folosit tava de aragaz,sa fie pentru toti trecatorii de duminica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Teo 1

28.10.2013, 20:29

Merisor,pe cat de simpla,pe atat de parfumata si gustoasa!

anca_rm 1

29.10.2013, 09:34

cu siguranta aromata

Sylvia 1

25.11.2013, 12:32

asta chiar vreau sa o testez !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere