Prajitura cu pere

de Teo in Prajituri, 28 Oct 2013 | 3924 vizualizari

 

A fost o toamna darnica!am simtit o bucurie imensa plimbandu-ma printre pomi,vazand mai multe fructe decat frunze;multi dintre perii tineri s-au rupt sub ''povara dulce'' a fructelor;nu am gustat atata parfum ca in aceasta toamna si cum perele nu se pasreaza timp indelungat,m-am gandit sa le rasfat intr-un pandispan!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri faina
  • 3 linguri smantana
  • 100 g unt topit
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 praf de copt
  • 4 pere mari
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Se separa albusurile de galbenusuri; batem albusurile cu zaharul pe care il adaugam in trei reprize; frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi le adaugam in albusuri alaturi de smantana, unt, lamaie, faina si praful de copt. Amestacam usor compozitia si turnam in tava tapetata cu hartie de copt; curatam perele de coaja si taiem felii subtiri pe care le asezam uniform peste blat; dam la cuptor pentru 35 minute; dupa ce s-a racit portionam si pudram.

 

TIPS-URI

1

Pentu ca perele au fost foarte coapte si zemoase am ''incarcat'' blatul cu mai multa faina, altfel ar fi iesit prea moale.

2

Am folosit tava de aragaz,sa fie pentru toti trecatorii de duminica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Teo 1

28.10.2013, 20:29

Merisor,pe cat de simpla,pe atat de parfumata si gustoasa!

anca_rm 1

29.10.2013, 09:34

cu siguranta aromata

Sylvia 1

25.11.2013, 12:32

asta chiar vreau sa o testez !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si gutui