Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro

de Corinuta in Prajituri, 1 Feb 2014 | 42974 vizualizari

 

Au trecut 4 ani de cand m-am inscris pe acest site vesel care creeaza dependenta. Au fost 4 ani frumosi, in care mi-am facut multi prieteni, oameni dragi cu care am impartit bune si rele, chiar daca nu i-am intalnit nicioadata. Au fost si cateva pauze in activitatea mea pe site, dar de fiecare data cand m-am intors am fost primita cu bratele deschise de aceeasi oameni frumosi si buni si chiar si de catre noii bucatarasi care nu ma cunosteau. Vreau sa va multumesc tuturor pentru ca existati si pentru ca imi faceti viata mai frumoasa! :X
V-am adus si-o prajitura, ca sa nu vin cu mana goala la ceas de sarbatoare :D Am ales o prajitura foarte cunoscuta aici pe sait si incercata de foarte multi dintre bucatarasi, tocmai pentru ca e foarte buna! Am facut-o de mai multe ori si recunosc ca prefer varianta simpla, ca asta sunt eu: imi plac lucrurile simple!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 2 linguri afinata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro:

Prima data se pregateste blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand in continuare. La sfarsit se adauga si praful de Creme Ole, treptat, mixand bine dar la viteza mica pana se omogenizeaza.

Intr-o tava de marime potrivita, tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute la 180 de grade. Blatul este copt daca atunci cand il apesi cu degetul si adancitura dispare imediat. Daca adancitura ramane, mai trebuie lasat putin la cuptor. Cand e gata, se lasa blatul sa se raceasca.

Pentru crema: se amesteca frisca cu laptele intr-un bol, se adauga praful de Creme Ole de vanilie si se mixeaza cateva minute pana se intareste crema. Se intinde peste blatul racit si se niveleaza apoi se da la frigider.

Pentru glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca intr-o craticioara la foc potrivit pe aragaz sau intr0un bol in cuptorul cu microunde, se amesteca bine ingredientele, iar la sfarsit se adauga afinata. Se toarna glazura peste prajitura racita, apoi se da din nou la frigider pana se intareste glazura.

Se portioneaza si se serveste. Va garantez ca nu va puteti opri la o bucatica :)

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de afinata puteti folosi visinata sau coniac, nu e neaparat necesara, doar ca mie mi se pare ca ii da glazurii un gust aparte

2

la crema puteti folosi si creme ole de capsuni sau de ciocolata, dar eu prefer varianta aceasta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (91)

Corinuta 1

06.02.2014, 08:30

Nadina, draga mea, multumesc din suflet! Te pup cu mare drag!

Giana 1

09.03.2015, 12:25

Am facut si eu, foarte buna
Felicitari

Ferrroalina 1

11.07.2015, 15:57

Am facut si eu si a iesit delicioasa!!!!Am vazut la magazin glazura de caramel la plic...crezi ca as putea sa folosesc data viitoare?a mai incercat careva?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in dreptunghiuri