Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro

de Corinuta in Prajituri, 1 Feb 2014 | 42886 vizualizari

 

Au trecut 4 ani de cand m-am inscris pe acest site vesel care creeaza dependenta. Au fost 4 ani frumosi, in care mi-am facut multi prieteni, oameni dragi cu care am impartit bune si rele, chiar daca nu i-am intalnit nicioadata. Au fost si cateva pauze in activitatea mea pe site, dar de fiecare data cand m-am intors am fost primita cu bratele deschise de aceeasi oameni frumosi si buni si chiar si de catre noii bucatarasi care nu ma cunosteau. Vreau sa va multumesc tuturor pentru ca existati si pentru ca imi faceti viata mai frumoasa! :X
V-am adus si-o prajitura, ca sa nu vin cu mana goala la ceas de sarbatoare :D Am ales o prajitura foarte cunoscuta aici pe sait si incercata de foarte multi dintre bucatarasi, tocmai pentru ca e foarte buna! Am facut-o de mai multe ori si recunosc ca prefer varianta simpla, ca asta sunt eu: imi plac lucrurile simple!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 2 linguri afinata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro:

Prima data se pregateste blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand in continuare. La sfarsit se adauga si praful de Creme Ole, treptat, mixand bine dar la viteza mica pana se omogenizeaza.

Intr-o tava de marime potrivita, tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute la 180 de grade. Blatul este copt daca atunci cand il apesi cu degetul si adancitura dispare imediat. Daca adancitura ramane, mai trebuie lasat putin la cuptor. Cand e gata, se lasa blatul sa se raceasca.

Pentru crema: se amesteca frisca cu laptele intr-un bol, se adauga praful de Creme Ole de vanilie si se mixeaza cateva minute pana se intareste crema. Se intinde peste blatul racit si se niveleaza apoi se da la frigider.

Pentru glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca intr-o craticioara la foc potrivit pe aragaz sau intr0un bol in cuptorul cu microunde, se amesteca bine ingredientele, iar la sfarsit se adauga afinata. Se toarna glazura peste prajitura racita, apoi se da din nou la frigider pana se intareste glazura.

Se portioneaza si se serveste. Va garantez ca nu va puteti opri la o bucatica :)

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de afinata puteti folosi visinata sau coniac, nu e neaparat necesara, doar ca mie mi se pare ca ii da glazurii un gust aparte

2

la crema puteti folosi si creme ole de capsuni sau de ciocolata, dar eu prefer varianta aceasta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (91)

Corinuta 1

06.02.2014, 08:30

Nadina, draga mea, multumesc din suflet! Te pup cu mare drag!

Giana 1

09.03.2015, 12:25

Am facut si eu, foarte buna
Felicitari

Ferrroalina 1

11.07.2015, 15:57

Am facut si eu si a iesit delicioasa!!!!Am vazut la magazin glazura de caramel la plic...crezi ca as putea sa folosesc data viitoare?a mai incercat careva?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Excelent