Desert chec din albusuri cu ciocolata alba

de Rahela Velicu in Prajituri, 14 Mai 2021 | 749 vizualizari

 

" Retete pascale"
De sarbatori ne raman intotdeauna albusuri, eu am facut un chec delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri / 300 gr
  • 185 gr zahar
  • 185 gr faina
  • 1 lingura cu varf cu cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 100 gr nuca
  • 70 gr ciocolata alba + 1 lingura de ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec din albusuri cu ciocolata alba:

Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma.


Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si nuca taiata grossier.


Tapetam formele de chec cu hartie de copt si turnam 3/4 din compozitie. Compozitia care ramane in bol o amestecam cu cacao si o adaugam peste chec. Amestecam usor cu spatula si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Ciocolata o topim cu o lingura de ulei si o punem cu ajutorul unei linguri deasupra checului. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rahela Velicu 1

16.05.2021, 13:59

Cu drag!

Panacris 1

16.05.2021, 19:58

Rahela Velicu 1

16.05.2021, 20:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baba al rhum by Adi