Prajitura Katy

de Rocsi in Prajituri, 15 Oct 2013 | 41412 vizualizari

 

Am mancat pentru prima data aceasta prajitura acum 5 ani cand mi-a trimis mama prietenului. Mi-a placut si ne-a placut la nebunie, mai les ca atunci a fost si nunta fratelui si va imaginati cati degustatori au fost. Am cerut reteta sa o fac si eu bineinteles. Dupa o zi de stat la rece efectiv se topeste in gura. Eu una va recomand aceasta prajitura si o sa vedeti ce mult o sa va placa. Am schimbat denumirea ca mi s-a atras atentia ca asa e corecta :D

 

INGREDIENTE

Pentru 3 foi:
  • 150 gr margarina la pachet
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 2 albusuri
  • 1 lingurita amoniac
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 500-550 gr faina
Pentru crema:
  • 1 foaie din care am pregatit mai sus
  • 100 ml lapte
  • 130 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 3-4 linguri dulceata acrisoara (de prune sau visine)
  • 1 lingura esenta de rom
Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingura zahar vanilat
  • ciocolata cu lapte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Intr-un bol frecam margarina cu zaharul, apoi galbenusurile adaugate unul cate unul.
Punem laptele, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si 500 gr de faina.
Le amestecam bine cu mainile.
Albusurile le mixam spuma si le incorporam in aluat.
Daca mai este necesat mai adaugati putina faina, eu am mai pus 2 linguri.
Impartim coca in 3.
Cu sucitorul intindem fiecare foaie in parte, o asezam pe dosul unei tavi, o intepam cu furculita din loc in loc si o introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana deasupra devine usor aurie. La fel procedam cu toate (tava folosita de mine este una dreptunghiulara si nu din aia mare de aragaz).
Cand sunt gata, le scoatem usor si le asezam pe hartie de copt sa se raceasca.
Crema:
Luam una din foile coapte si o faramitam cu mana.
Frecam untul cu zaharul pana devine o crema, apoi punem foaia faramitata, laptele, cacaoa si esenta de rom.
Amestecam usor cu o paleta iar la final incorporam dulceata.
Asezam prima foaie pe un tocator, punem crema, o nivelam iar deasupra venim cu a 2 a foaie.
Bezeaua:
Cele doua albusuri le mixam impreuna cu zaharul pudra, zaharul vanilat pe baie de aburi, pana se ingroasa bine.
Asezam bezeaua peste prajitura, o nivelam cu o paleta de silicon si lasam sa se raceasca putin.
Deasupra radem ciocolata apoi dam prajitura la rece.
Pofta buna! O sa va lingeti degetele daca pregatiti acesta prajitura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sapca de cazac