Prajitura Katy

de Rocsi in Prajituri, 15 Oct 2013 | 32080 vizualizari

 

Am mancat pentru prima data aceasta prajitura acum 5 ani cand mi-a trimis mama prietenului. Mi-a placut si ne-a placut la nebunie, mai les ca atunci a fost si nunta fratelui si va imaginati cati degustatori au fost. Am cerut reteta sa o fac si eu bineinteles. Dupa o zi de stat la rece efectiv se topeste in gura. Eu una va recomand aceasta prajitura si o sa vedeti ce mult o sa va placa. Am schimbat denumirea ca mi s-a atras atentia ca asa e corecta :D

 

INGREDIENTE

Pentru 3 foi:
  • 150 gr margarina la pachet
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 2 albusuri
  • 1 lingurita amoniac
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 500-550 gr faina
Pentru crema:
  • 1 foaie din care am pregatit mai sus
  • 100 ml lapte
  • 130 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 3-4 linguri dulceata acrisoara (de prune sau visine)
  • 1 lingura esenta de rom
Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingura zahar vanilat
  • ciocolata cu lapte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Intr-un bol frecam margarina cu zaharul, apoi galbenusurile adaugate unul cate unul.
Punem laptele, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si 500 gr de faina.
Le amestecam bine cu mainile.
Albusurile le mixam spuma si le incorporam in aluat.
Daca mai este necesat mai adaugati putina faina, eu am mai pus 2 linguri.
Impartim coca in 3.
Cu sucitorul intindem fiecare foaie in parte, o asezam pe dosul unei tavi, o intepam cu furculita din loc in loc si o introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana deasupra devine usor aurie. La fel procedam cu toate (tava folosita de mine este una dreptunghiulara si nu din aia mare de aragaz).
Cand sunt gata, le scoatem usor si le asezam pe hartie de copt sa se raceasca.
Crema:
Luam una din foile coapte si o faramitam cu mana.
Frecam untul cu zaharul pana devine o crema, apoi punem foaia faramitata, laptele, cacaoa si esenta de rom.
Amestecam usor cu o paleta iar la final incorporam dulceata.
Asezam prima foaie pe un tocator, punem crema, o nivelam iar deasupra venim cu a 2 a foaie.
Bezeaua:
Cele doua albusuri le mixam impreuna cu zaharul pudra, zaharul vanilat pe baie de aburi, pana se ingroasa bine.
Asezam bezeaua peste prajitura, o nivelam cu o paleta de silicon si lasam sa se raceasca putin.
Deasupra radem ciocolata apoi dam prajitura la rece.
Pofta buna! O sa va lingeti degetele daca pregatiti acesta prajitura!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Rocsi 1

16.10.2013, 19:20

Ionela multumesc mult

Rahela Velicu 1

14.12.2016, 09:46

o adaug la favorite, trebuie sa o incerc si eu

Rocsi 1

14.12.2016, 22:08

Rahela, chiar este grozava prajitura asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti