Prajitura cu mere si gris

de Strawberries thoughts in Prajituri, 27 Apr 2014 | 7645 vizualizari

 

Habar nu am cum se numeste prajitura asta, am reteta de la mama si nici ea nu are numele "oficial" al prajiturii. Asa ca doamnele si domnii mei, daca cunoasteti reteta si stiti numele prajiturii, please share ;).
In alta ordine de idei, prajiturica asta e cu totul altceva: fara faina, fara oua si totusi cu o aroma senzationala. Acum am facut varianta cu mere, insa abia astept sa incerc si alte variante. O sa va tin la curent ;).
Sa nu uit, o incadrez in categoria deserturilor rapide, fara a pierde jumatate de zi in bucatarie :)).

 

INGREDIENTE

  • 250 g gris
  • 250 g lapte praf
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 kg mere rase
  • o lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar pt mere (obtional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gris:

Curatam merele , le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si scortisoara si le dam deoparte pana pregatim 'blatul".


Amestecam zaharul, grisul si laptele praf. Impartim amestecul in 3 parti egale (de preferabil sa le cantarim, sa nu facem ca mine unde numai egale nu au fost ;) ).


Tapetam o tava cu hartie de copt. Taiem untul in feliute foarte subtiri. Jumatate din cantitatea de unt o punem peste hartia de copt, apoi punem o parte din amestecul pt "blat" intinzand-ul pe toata suprafata tavii (eu am folosit o pensula de silicon, merge super). Peste el adugam jumatate din merele rase (le intidem si pe ele pana acomperim amestecul de gris), apoi iar o parte din amestec urmat de restul de mere rase. Deasupra punem ultima parte a amestecului pt "blat" si peste adaugam untul ramas.


Dam la cuptor la 180 grade (160 daca folosim ventilatorul) pentru 35 minute.


Lasam sa se raceasca (daca avem rabdare - eu nu am avut :)) ) si savuram.


Enjoy :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Strawberries thoughts 1

15.07.2014, 22:09

@Tania_N Laptele praf. "Liantul" este sucul din mere: la coacere ele isi vor lasa sucul care ajuta la "legarea" ingredientelor.

Valclaudia 1

15.07.2014, 22:19

iar am ajuns aici la reteta asta. O voi prepara si eu curand, ca am o gramada de mere de vara picate

Strawberries thoughts 1

21.07.2014, 19:57

@Valclaudia te rog mult sa-mi spui daca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, crema de vanilie si frisca