Prajitura cu mere si gris

de Strawberries thoughts in Prajituri, 27 Apr 2014 | 17873 vizualizari

 

Habar nu am cum se numeste prajitura asta, am reteta de la mama si nici ea nu are numele "oficial" al prajiturii. Asa ca doamnele si domnii mei, daca cunoasteti reteta si stiti numele prajiturii, please share ;).
In alta ordine de idei, prajiturica asta e cu totul altceva: fara faina, fara oua si totusi cu o aroma senzationala. Acum am facut varianta cu mere, insa abia astept sa incerc si alte variante. O sa va tin la curent ;).
Sa nu uit, o incadrez in categoria deserturilor rapide, fara a pierde jumatate de zi in bucatarie :)).

 

INGREDIENTE

  • 250 g gris
  • 250 g lapte praf
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 kg mere rase
  • o lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar pt mere (obtional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gris:

Curatam merele , le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si scortisoara si le dam deoparte pana pregatim 'blatul".

Amestecam zaharul, grisul si laptele praf. Impartim amestecul in 3 parti egale (de preferabil sa le cantarim, sa nu facem ca mine unde numai egale nu au fost ;) ).

Tapetam o tava cu hartie de copt. Taiem untul in feliute foarte subtiri. Jumatate din cantitatea de unt o punem peste hartia de copt, apoi punem o parte din amestecul pt "blat" intinzand-ul pe toata suprafata tavii (eu am folosit o pensula de silicon, merge super). Peste el adugam jumatate din merele rase (le intidem si pe ele pana acomperim amestecul de gris), apoi iar o parte din amestec urmat de restul de mere rase. Deasupra punem ultima parte a amestecului pt "blat" si peste adaugam untul ramas.

Dam la cuptor la 180 grade (160 daca folosim ventilatorul) pentru 35 minute.

Lasam sa se raceasca (daca avem rabdare - eu nu am avut :)) ) si savuram.

Enjoy :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Strawberries thoughts 1

15.07.2014, 22:09

@Tania_N Laptele praf. "Liantul" este sucul din mere: la coacere ele isi vor lasa sucul care ajuta la "legarea" ingredientelor.

Valclaudia 1

15.07.2014, 22:19

iar am ajuns aici la reteta asta. O voi prepara si eu curand, ca am o gramada de mere de vara picate

Strawberries thoughts 1

21.07.2014, 19:57

@Valclaudia te rog mult sa-mi spui daca ti-a placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema de vanilie