Eclere

de laura_n in Prajituri, 10 Iun 2012 | 8596 vizualizari

 

Mana sus cui ii plac eclerele !!!! :)))

 

INGREDIENTE

aluat

  • 350 g faina
  • 3 oua
  • un praf sare
  • o cana apa
  • 75 ml ulei

crema

  • 5 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 esenta vanilie
  • 500 ml lapte
  • glazura
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml smantana dulce
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pt aluat: se pune apa la fiert, se adauga uleiul si sarea iar la sfarsit, faina cernuta. Se amesteca bine si se da deoparte sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se adauga cate un ou pe rand, se amesteca bine, bine si se obtine un aluat moale Se toarna cu ajutorul unui pos in tava sub forma de bastonase si se baga in cuptorul încins la l8O°C.


Pt crema: se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina, vanilia si la sfarsit se desface compozitia cu lapte si se pune la bain-marie. Se amesteca pana se ingroasa.


Pt glazura: se topeste ciocolata impreuna cu smantana si apoi se lasa putin la racit.



Se umplu cojile de eclere cu crema, se asaza intr-o tava si se toarna deasupra glazura de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce s-a fiert crema si s-a lasat la racit, turnam putin lapte rece si amestecam bine. Crema iese mult mai buna si mai fina si inmoaie si cojile de eclere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

laura_n 1

10.06.2012, 21:12

Dia, sigur ca vreau!!!! )) Macar virtual
va multumesc pentru aprecieri

Sim0na 1

10.06.2012, 21:34

Toate mainile sunt sus!!! De mult timp imi tot propun sa fac si eu..

laura_n 1

10.06.2012, 22:30

Simona, livram o tava la tine )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie