Chec simplu

de nilgun in Prajituri, 16 Sep 2013 | 24860 vizualizari

 

Am vrut sa fac un chec marmorat...dar nu am avut cacao...asa ca a iesit simplu dar aromat si bun...reteta Jamila Cuisine... reteta pentru 2 tavi de chec si 6 briose

 

INGREDIENTE

  • 10 oua- de tara in cazul meu
  • 400 gr.faina
  • 400 gr.zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • jumatate pliculet praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat ffff bine cu praful de sare, apoi se bat in continuare cu zaharul vanilat si zaharul tos , pana ce acesta este dizolvat complet. Punem cate o lingura si mixam bine. Iar punem o lingura si mixam si tot asa pana ce terminam zaharul si obtinem o spuma lucioasa care nu cade din castron.


Galbenusurile le amestecam ca la maioneza cu cele 8 linguri de ulei. Apoi turnam galbenusurile peste albusuri.


Faina amestecata cu praful de copt se toarna peste albusuri si galbenusuri. Se amesteca cu o spatula cu miscari largi de jos in sus.


Punem compozitia astfel obtinuta in 2 tavi de chec, pentru ca tavile mele sunt mai micute, restul compozitiei l-am pus in 6 forme de briose.


Se introduce la cuptor pana trec testul scobitorii, asta depinde de cuptor. L mine dureaza cam 30-35 de minute. Briosele au fost gata dupa 25 de minute.


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Bya Ralu 1

11.07.2014, 17:10

la multi ani

nilgun 1

11.07.2014, 23:00

multumesc

Xandrinne 1

11.07.2014, 23:28

La multi ani!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Chec "zebra" cu pudra de roscove