Prajitura cu mere si iaurt

de aalliinnaa07 in Prajituri, 14 Noi 2012 | 3375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450g faina
  • 3 lingurite zahar
  • 3 linguri apa rece
  • 240g unt
  • sare
  • 1 lingura ulei pentru tava
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 kg mere
  • scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200g iaurt
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si iaurt:

In faina cernuta se incorporeaza untul moale, zaharul, sarea si apa. Se framanta aluatul si il lasam sa se odihneasca la rece timp de 2 ore.


Decojim merele si le taiem felii, apoi le calim putin, presarandu-le cu zaharul vanilat si scortisoara.


Mixam iaurtul cu ouale,amidonul,zaharul si esenta.


Pe planseta presarata cu faina,intindem o foaie. Ungem cu ulei o tava si o tapetam cu hartie de copt. Intindem foaia ridicand-o putin si pe pereti.


Asezam uniform merele si introducem prajitura in cuptorul cald 20 de minute.


Dupa 20 de minute,scotem tava si se toarna crema cu iaurt si introducem din nou prajitura la cuptor,pana cand se rumeneste usor.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Cris2711 1

15.11.2012, 00:55

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:53

ce bunatate

Msclaudish 1

27.01.2013, 18:48

foarte buna reteta, yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuca