Musuroi de cartita

de Mirela Suba in Prajituri, 5 Noi 2013 | 1415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 160 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr faina
  • 25 gr cacao
  • 2 linguri apa rece
  • 3 lg ulei
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 8 lg gris (sau cat cuprinde)
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • o margarina Rama Maestro
  • si 7-8 babane curatate de coaja
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Blatul:


Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma si se adauga putina sare. Apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat,dupa ce s-a topit zaharul cat de cat se adauga galbenusurile, apa, uleiul si faina care a fost amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi cernute in prealabil. Se pune in tava cu fund detasabil si de coace pana se trece testul cu scobitoarea. Apoi se lasa la racit.


Crema:


Cei 500 ml de lapte se pun intr-o oala si se pune la foc mic pe ochiul de la aragaz, apoi se pune incet grisul, daca este prea subtire se mai adauga gris, intre timp se adauga zaharul vanilat. Se amesteca pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga margarina si se amesteca cu mixerul pana se incorporeaza totul.


Se taie cam 2 cm de la marginea blatului si se ia capacul de la blat.


Apoi se pune un strat de banane,un strat de crema apoi iar banane si ultimul strat de crema.


Peste ultimul strat de crema se adauga capacul de la blat sfaramitat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

05.11.2013, 20:21

Ce bine ca ai ales sa il pregatesti in casa

_Alina_ 1

06.11.2013, 08:22

Mirela Suba 1

06.11.2013, 22:28

da , si e mult mai sanatos decat cel la cutie multumesc pt apreciere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita