Prajitura cu mere si merisoare

de RuxyRux in Prajituri, 23 Oct 2012 | 6339 vizualizari

 

Cruda, raw..la rece , putem sa ii spunem in orice fel ,este foarte sanatoasa prajitura si desigur delicioasa!
Reteta Ligia Pop, multumesc draga mea..... Chef zana in bucataria raw-vegana care ma inspira de fiecare data si-mi face o deosebita placere sa ii probez retetele deosebite.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • vanilie( extract sau pudra naturala)
  • coaja de pudra de portocala
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 50 gr stafide aurii
  • 50 gr merisoare
  • faina de samburi de floarea soarelui( cateva linguri)
  • putina apa ( plata de izvor)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si merisoare:

Aveti aici si reteta video a Ligiei...

Eu am modificat extrem de putin reteta in sensul ca am adaugat arome in plus si crema de mar am facut-o numai din marul ras si arome.

Daca doriti puteti urma intocmai reteta Ligiei...

Se pun la robot stafidele( 50 gr) si merisoarele si un sfert de lingurita de scortisoara plus un mar si putina apa( o lingura). Se mixeaza, apoi se scoate compozitia intr-un vas si se adauga faina de seminte de floarea soarelui( in jur de  4 linguri) sa se lege blatul in  functie de cat de zemos este marul. Daca marul nu vi se pare suficient de dulce puteti folosi dupa gust miere sau alt indulcitor natural( xylitol, sirop de orez, sirop de artar, stevie)

Eu am luat un inel culinar si am pus blatul lingura cu lingura am asezat merisoare pe toata suprafata , apoi deasupra am pus marul ras amestecat cu aromele, vanilia, scortisoara, pudra de cuisoare si pudra de coaja de portocale. Am decorat cu merisoare uscate si am savurat-o cu o deosebita placere...este un desert simplu, sanatos si delicios pe care vi-l recomand cu mare drag!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu mere