Prajitura cu mere si portocala

de Rocsi in Prajituri, 24 Apr 2010 | 10578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 14 linguri zahar
  • 14-15 linguri faina
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • 6 mere nu prea mici
  • 1 portocala
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si portocala:

Merele se curata de coaja, se scot samburii si se taie cubulete. Portocala se curata, se desface felioare si se taie cubulete. Se amesteca cu merele taiate, se pune putina scortisoara si se lasa sa se intrepatrunda aromele.

Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Peste ouale batute se pun uleiul, praful de copt stins si faina treptat. Amestecati bine toate acestea iar la urma puneti esenta de vanilie si coaja de portocala.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie, iar peste se pune amestecul  de mere, portocala, scortisoara.

Se da in cuptorul incins pana este gata(verificati cu scobitoarea). Cand o scoateti o puteti pudra sau nu cu zahar pudra....

 

TIPS-URI

1

nu am incercat niciodata amestecul de mere, portocala si scortisoara dar cu siguranta voi mai repeta acest amestec ca mi-a placut foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si portocala" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Brindusa 1

24.04.2010, 23:00

ce combinatie! Bravo

Rocsi 1

25.04.2010, 11:12

tu ionela nu zi asa...eu stiu ca tie iti ies bine toate poate nu foarte aspectoase dar gustul e nemaipomenit sunt sigura...nu te descuraja...multumesc tuturor

nadina73 1

26.04.2010, 00:16

cu sigurana a fost grozava arata bine 5 furuclite

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere