Prajitura cu mere si scortisoara

de _Alina_ in Prajituri, 13 Noi 2013 | 7510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua medii (de tara am folosit eu)
  • 4 mere mari (350 g fara coaja si samburi)
  • 160 g zahar tos
  • 175 ml lapte
  • 5 lg cu varf cacao (11 %)
  • 200 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 50 ml ulei de palmier
  • un praf de sare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lg zahar brun pudra
  • 1 lgt scortisoara
  • Crema
  • 400 g frisca lichida (Pilos)
  • 2 lgt scortisoara
  • 2-3 lg zahar tos
  • Decor
  • 2 lgt scortisoara
  • 1 mar
  • 2 lg zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si scortisoara:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deschid la culoare, adaugam uleiul de palmier si mixam inca 2 minute. Incorporam apoi laptele, cacaoa, faina si praful de copt cernute mixand pana cand compozitia se omogenizeaza.


4. Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 100 g de zahar si mixam pana cand acesta se dizolva complet, iar spuma formata este densa.


5. Luam 1-2 linguri din albusurile batute si le incorporam in compozitia cu galbenusuri si cacao, cu ajutorul unei linguri. Turnam apoi restul de albusuri batute in compozitie si amestecam cu grija cu o spatula/lingura.


6. Curatam merele de coaja si samburi, le taiem cubulete si le amestecam cu zeama de lamaie, zaharul brun si scortisoara.


7. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt introducem in cuptor pentru 5 minute. Scoatem apoi tava, punem merele taiate si introducem din nou in cuptor pentru 45-55 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt. Scoatem apoi la racit pe un gratar.


8. Pentru crema, amestecam frisca lichida cu scortisoara si cu zaharul si mixam pana cand capata volum si consistenta.


9. Pentru decor, feliem subtire marul, il punem intr-o cratita non-aderenta impreuna cu zaharul, punem capac si lasam la foc mic pana cand marul se inmoaie si devine lucios (5-8 min). Scoatem feliile de mar din cratita si le lasam la racit pe o hartie de copt.


10. Taiem marginile prajiturii racite, punem crema deasupra, pudram cu scortisoara, apoi punem feliile de mar.

 

TIPS-URI

1

Ouale folosite trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Dupa preferinta, se poate insiropa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 07:28

gustoasa prajiturica

_Alina_ 1

14.11.2013, 08:38

Va multumesc!

Micutza Luana 1

06.05.2014, 17:50

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

Salata Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 11:15

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

pe 21.06 la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

pe 21.06 la 21:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel cu nuci