Prajitura cu mere si scortisoara

de _Alina_ in Prajituri, 13 Noi 2013 | 7190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua medii (de tara am folosit eu)
  • 4 mere mari (350 g fara coaja si samburi)
  • 160 g zahar tos
  • 175 ml lapte
  • 5 lg cu varf cacao (11 %)
  • 200 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 50 ml ulei de palmier
  • un praf de sare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lg zahar brun pudra
  • 1 lgt scortisoara
  • Crema
  • 400 g frisca lichida (Pilos)
  • 2 lgt scortisoara
  • 2-3 lg zahar tos
  • Decor
  • 2 lgt scortisoara
  • 1 mar
  • 2 lg zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si scortisoara:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deschid la culoare, adaugam uleiul de palmier si mixam inca 2 minute. Incorporam apoi laptele, cacaoa, faina si praful de copt cernute mixand pana cand compozitia se omogenizeaza.


4. Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 100 g de zahar si mixam pana cand acesta se dizolva complet, iar spuma formata este densa.


5. Luam 1-2 linguri din albusurile batute si le incorporam in compozitia cu galbenusuri si cacao, cu ajutorul unei linguri. Turnam apoi restul de albusuri batute in compozitie si amestecam cu grija cu o spatula/lingura.


6. Curatam merele de coaja si samburi, le taiem cubulete si le amestecam cu zeama de lamaie, zaharul brun si scortisoara.


7. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt introducem in cuptor pentru 5 minute. Scoatem apoi tava, punem merele taiate si introducem din nou in cuptor pentru 45-55 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt. Scoatem apoi la racit pe un gratar.


8. Pentru crema, amestecam frisca lichida cu scortisoara si cu zaharul si mixam pana cand capata volum si consistenta.


9. Pentru decor, feliem subtire marul, il punem intr-o cratita non-aderenta impreuna cu zaharul, punem capac si lasam la foc mic pana cand marul se inmoaie si devine lucios (5-8 min). Scoatem feliile de mar din cratita si le lasam la racit pe o hartie de copt.


10. Taiem marginile prajiturii racite, punem crema deasupra, pudram cu scortisoara, apoi punem feliile de mar.

 

TIPS-URI

1

Ouale folosite trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Dupa preferinta, se poate insiropa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 07:28

gustoasa prajiturica

_Alina_ 1

14.11.2013, 08:38

Va multumesc!

Micutza Luana 1

06.05.2014, 17:50

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, biscuiti si bezea