Prajitura cu mere,crema de ciocolata si frisca

de maria_claudia in Dulciuri, 24 Oct 2010 | 7749 vizualizari

 

INGREDIENTE

ptr.blat : 

  • 4 oua,
  • 200gr zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 5 linguri faina                        

ptr umplutura : 

  • 500gr mere ,
  •   250 gr zahar  ,
  •  coaja de lamaie ,
  • 1cana apa,
  • 1pachet budinca de ciocolata,
  • 500ml lapte,
  • 200gr ciocolata cu lapte,
  • 150gr unt ,
  • 250ml frisca lichida  ,
  •  5lingurizahar 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere,crema de ciocolata si frisca:

Ptr. blat: Se se para galbenusurile de albusuri, se bat spuma albusurile se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul in fir subtire. Se adauga faina amestecand usor. Compozitia se intinde intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul incins pana se coace.

Ptr. crema: intr-o craticioara se pun merele rase, zaharul, coaja de lamaie, apa si se lasa sa fiarba amestecand usor timp de 20min,apoi se da la racit. Pregatesti budinca de ciocolata asa cum scrie pe plic, adaugi ciocolata si untul. Peste blatul racit se adauga compozitia de mere, crema de ciocolata si frisca care a fost batuta cu mixerul impreuna cu zaharul. Se orneaza cu bombonele colorate si se pune la frigider ptr 2-3h.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere,crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

nadina73 1

25.10.2010, 01:36

si eu vreau

kamy 1

25.10.2010, 22:27

hop si euda nu mai ai...asa-i???bn arata 5f

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:17

gustoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras