Prajitura cu merisoare si nuci de post

de Tuxedo in Prajituri, 10 Dec 2013 | 9297 vizualizari

 

Aceasta prajitura este foarte asemanatoare celei cu gem si coca rasa cu mentiunea ca este de post, plina de nuci, cocos si fulgi de ovaz si cu o parfumata mireasma de lamaie si vanilie. Este atat de frageda ca se topeste in gura si va disparea de pe farfurie in doi timpi si 3 miscari :-)

 

INGREDIENTE

    • Ingrediente pentru o tava de 25cm/38 cm, ingrediente in grame si cani (cana gradata de 250 ml)
    • 375 gr margarina (1 pachet si jumatate)
    • 260 gr faina (2 cani)
    • 85 gr fulgi de ovaz (1 1/2 cani)
    • 220 gr zahar brun (1 cana)
    • 75 gr fulgi de cocos (1 cana)
    • coaja de la o lamaie (portocala)
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 120 gr nuci prajite (1 cana)
    • Umplutura:
    • o conserva gelatina de merisoare (sau gem 350 gr)
    • 300 gr gem de caise (sau portocale)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu merisoare si nuci de post:

Punem faina intr-un bol apoi taiem margarina cubulete (margarina rece) si o mestecam cu mainile impreuna cu faina pana cand obtinem un aluat sfaramicios.


Adaugam urmatoarele 6 ingrediente si amestecam bine.


Impartim coca in doua si presam cu mainile o jumatate din coca in tava unsa bine cu margarina.


Intr-un castron vom amesteca gemul de caise cu gelatina de merisoare si adaugam aceasta mixtura deasupra aluatului din tava. Nivelam bine.


In cealalata jumatate de coca vom adauga nucile prajite si sfaramate bucati mai mari apoi vom sfarama intre degete aluatul si il imprastiem deasupra prajiturii. Presam usor cu mainile aluatul de deasupra si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 175ºC pana cand se rumeneste usor (cca 30 minute).


Se lasa la racit in tava apoi o taiem patratele si o servim.


Ies aproximativ: 30 de bucati

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu merisoare si nuci de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Sidy 1

31.03.2018, 07:13

Asa cum zice si Dia...este o prajitura periculoasa ! Adica nu te mai poti opri din mancat.. .

dantes 1

31.03.2018, 09:45

Buna!

Rahela Velicu 1

31.03.2018, 10:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura bicolora de post