Prajitura cu migdale si crema aromata

de Valclaudia in Prajituri, 19 Ian 2014 | 5181 vizualizari

 

prajitura inventata, facuta la repezeala, cu ce-aveam prin casa...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 16 linguri de zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 15 linguri (cu varf) faina alba, proaspat cernuta
  • 2 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 100 gr. migdale macinate
  • Crema:
  • 100 gr.biscuiti din comert
  • 160 gr. napolitane cu crema de alune (din comert)
  • 1 lingura praf de cacao
  • 100 ml lapte la temperatura camerei
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Glazura si decor:
  • 100 gr. ciocolata
  • 4-5 linguri lapte
  • fulgi de cocos colorati
  • fulgi de ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu migdale si crema aromata:

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei).


Impartim cantitatea de zahar alocata blatului.


Intai batem spuma albusurile cu 8 linguri de zahar si un praf de sare.


Mixam galbenusurile cu celelate 8 linguri de zahar. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.


Turnam in fir subtire uleiul,apoi apa minerala.


Incorporam alternativ spuma de albusuri si faina proaspat cernuta in compozitia obtinuta.


Impartim compozitia in doua, intr-o parte incorporam praful de cacao iar in partea ramasa punem migdalele macinate.


Ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia cu cacao iar peste o repartizam pe cea deschisa la culoare, cu migdale.


Blatul va sta la copt la temperatura moderata 40-45 minute pana trece testul cu scobitoarea.


Intre timp ne ocupam de crema: trecem biscuitii si napolitanele prin robot.


Adaugam 100 ml lapte, 1 lingura de cacao si 1 sticluta esenta de rom.


Amestecam toate ingredientele si crema obtinuta o intindem pe toata suprafata blatului copt si (intre timp) racit,sau cel putin racorit.


Punem 4-5 linguri de lapte intr-o craticioara la foc mic, adaugam ciocolata (bucati) si amestecam pana obtinem o glazura de consistenta dorita.


Decoram prajitura cu glazura, presaram fulgi de cocos colorati si fulgi de ciocolata alba si o lasam deoparte peste noapte.


A doua zi portionam si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale si crema aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

diaconta 1

21.01.2014, 12:06

cred ca-i foarte buna si aromata

Pushaa 1

21.01.2014, 13:04

T I M E A 1

21.01.2014, 21:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti si budinca de vanilie