Prajitura cu migdale si crema aromata

de Valclaudia in Prajituri, 19 Ian 2014 | 6858 vizualizari

 

prajitura inventata, facuta la repezeala, cu ce-aveam prin casa...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 16 linguri de zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 15 linguri (cu varf) faina alba, proaspat cernuta
  • 2 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 100 gr. migdale macinate
  • Crema:
  • 100 gr.biscuiti din comert
  • 160 gr. napolitane cu crema de alune (din comert)
  • 1 lingura praf de cacao
  • 100 ml lapte la temperatura camerei
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Glazura si decor:
  • 100 gr. ciocolata
  • 4-5 linguri lapte
  • fulgi de cocos colorati
  • fulgi de ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu migdale si crema aromata:

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei).


Impartim cantitatea de zahar alocata blatului.


Intai batem spuma albusurile cu 8 linguri de zahar si un praf de sare.


Mixam galbenusurile cu celelate 8 linguri de zahar. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.


Turnam in fir subtire uleiul,apoi apa minerala.


Incorporam alternativ spuma de albusuri si faina proaspat cernuta in compozitia obtinuta.


Impartim compozitia in doua, intr-o parte incorporam praful de cacao iar in partea ramasa punem migdalele macinate.


Ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia cu cacao iar peste o repartizam pe cea deschisa la culoare, cu migdale.


Blatul va sta la copt la temperatura moderata 40-45 minute pana trece testul cu scobitoarea.


Intre timp ne ocupam de crema: trecem biscuitii si napolitanele prin robot.


Adaugam 100 ml lapte, 1 lingura de cacao si 1 sticluta esenta de rom.


Amestecam toate ingredientele si crema obtinuta o intindem pe toata suprafata blatului copt si (intre timp) racit,sau cel putin racorit.


Punem 4-5 linguri de lapte intr-o craticioara la foc mic, adaugam ciocolata (bucati) si amestecam pana obtinem o glazura de consistenta dorita.


Decoram prajitura cu glazura, presaram fulgi de cocos colorati si fulgi de ciocolata alba si o lasam deoparte peste noapte.


A doua zi portionam si servim.


Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale si crema aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

diaconta 1

21.01.2014, 12:06

cred ca-i foarte buna si aromata

Pushaa 1

21.01.2014, 13:04

T I M E A 1

21.01.2014, 21:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Buturuga" din biscuiti