Negresa cu afine si ciocolata

de LUK in Prajituri, 20 Mar 2011 | 4707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50gr unt
  • 80gr cicolata cu lapte
  • 70ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingura de cacao
  • 2 linguri pline cu dulceata de afine+o lingurita pentru final
  • 140 gr de faina
  • un praf de copt
  • frisca pentru ornat(optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu afine si ciocolata:

Punem untul impreuna cu ciocolata rupta bucati si 3 linguri de lapte,la topit pe foc mic.


Dupa ce s-au topit,omogenizam si luam de pe foc.


Intr-un vas punem cele 3 oua,intregi,adaugam cacao,zaharul si dulceata si amestecam bine.


Laptele il turnam peste untul si ciocolata topita iar apoi il punem in compozitia de galbenusuri.


Omogenizam bine si adaugam apoi faina si praful de copt.


Ungem o tava cu putin ulei si turnam compozitia.


Deasupra punem din loc in loc afine din dulceata( cam o lingurita).


Coacem in cuptorul preincalzit la 145 de grade cca 45-50 de min.


Inainte de a o scoate din cuptor intepam cu o scobitoare blatul.


Daca nu se lipeste blatul de ea inseamna ca e copt.


Se serveste ca atare sau ornata cu frisca.

 

TIPS-URI

1

nu deschideti cuptorul in prima jumatate de ora de coacere..se va lasa blatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu afine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

LUK 1

24.03.2011, 21:27

multumesc mihaela..te servesc cu drag

adry88 1

05.05.2011, 19:25

adry88 1

12.06.2011, 13:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos alb, din smântână și cașcaval

de RODIMUR 5

ieri la 21:58

Ficăței înăbușiți, cu ceapă și roșii

de RODIMUR 5

ieri la 20:52

Tort rustic de vară cu fructe de pădure

de Ancutsa 5

ieri la 17:05

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos