Negresa cu afine si ciocolata

de LUK in Prajituri, 20 Mar 2011 | 9489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50gr unt
  • 80gr cicolata cu lapte
  • 70ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingura de cacao
  • 2 linguri pline cu dulceata de afine+o lingurita pentru final
  • 140 gr de faina
  • un praf de copt
  • frisca pentru ornat(optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu afine si ciocolata:

 Punem untul impreuna cu ciocolata rupta bucati si 3 linguri de lapte,la topit pe foc mic.

Dupa ce s-au topit,omogenizam si  luam de pe foc.

Intr-un vas punem cele 3 oua,intregi,adaugam cacao,zaharul si dulceata si amestecam bine.

Laptele il turnam peste untul si ciocolata topita iar apoi il punem in compozitia de galbenusuri.

Omogenizam bine si adaugam apoi faina si praful de copt.

Ungem o tava cu putin ulei si turnam compozitia.

Deasupra punem din loc in loc afine din dulceata( cam o lingurita).

Coacem in cuptorul preincalzit la 145 de grade cca 45-50 de min.

Inainte de a o scoate din cuptor intepam cu o scobitoare blatul.

Daca nu se lipeste blatul de ea inseamna ca e copt.

Se serveste ca atare sau ornata cu frisca.

TIPS-URI

1

nu deschideti cuptorul in prima jumatate de ora de coacere..se va lasa blatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu afine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac