Desert chec cu iaurt, nuci si fructe confiate

de mihaelar63 in Prajituri, 29 Feb 2020 | 2263 vizualizari

 

 Pentru acest chec m-am inspirat de la prietena noastra Mirela .Am ajustat putin cantitatile si am pus in chec nuci si fructe confiate.Multumesc Mirela !!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina alba
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 oua
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 cana iaurt cremos grecesc
  • 3/4 cana ulei
  • 2 pliculete zahar vaniliat
  • 1 lamaie - coaja si zeama
  • 1/2 cana miez de nuca
  • 100 gr fructe confiate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu iaurt, nuci si fructe confiate:

  •  Pregatiti tava pentru chec  pe care o ungeti cu putin ulei si apoi o tapetati cu faina.
  •  Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul.
  • Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Intr-un bol, separat, se mixeaza ouale cu zaharul pudra si cel vaniliat, pana se obtine o compozitie cremoasa.
  • Adaugati uleiul, iaurtul si zeama de lamaie. Amestecati.
  • Se introduc ingredientele uscate. Omogenizati.
  • La sfarsit incorporati in aluat, coaja rasa de lamaie, miezul de nuci si fructele confiate .
  • Amestecul se toarna in tava pregatita din timp.
  • Coaceti checul timp de 45 minute sau pana trece testul scobitorii.
  •  Taiati checul doar dupa racire.

                             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Imediat ce ati adugat ingredientele uscate, se introduce tava la cuptor.

2

Eu am redus din cantitatea de zahar indicata in reteta cam o patrime.

3

Cumpar rar zahar. Am gasit mai repede in dulap zaharul pudra pe care l-am si folosit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu iaurt, nuci si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

01.03.2020, 14:25

Rahela Velicu 1

01.03.2020, 15:37

Rocsi 1

01.03.2020, 18:53

Mie imi plac mult checurile, asa ca poti sa ma servesti cu 1-2 felii!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si branza de vaci