Tarta cu crema branza si ciocolata

de laura_n in Prajituri, 25 Mai 2012 | 13402 vizualizari

 

Cel mai delicios desert !

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti cacao
  • 150 g unt nesarat
  • 5 linguri zahar pudra
  • 350 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 1/2 kg crema de branza dulce
  • 3 oua
  • 1 lingura faina alba
  • 1 esenta de vanilie
  • - 120 g ciocolata (puteti folosi si amaruie sau daca nu, cu lapte sau simpla)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema branza si ciocolata:

Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie sau cu sucitorul; eu prefer robotul pentru ca ies mai fini.


Topim 130 g unt si turnam peste biscuitii zdrobiti; amestecam pana se omogenizeaza compozitia si se formeaza o pasta.


Intindem aceasta pasta de biscuti intr-o forma de copt cu pereti detasabili sau o forma de tarta.


Punem la bain marie 220 g ciocolata alba cu 120 ml frisca lichida si amestecam pana se topeste ciocolata.


Intr-un recipient, amestecam crema de branza, zaharul, faina si esenta de vanilie pana obtinem o crema foarte fina, recomand sa folositi mixerul la viteza mare pentru a obtine acest rezultat spumos.


Peste aceasta crema, adaugam si ouale si ciocolata topita si amestecam bine. Compozitia astfel obtinuta o turnam peste pasta de biscuti din forma de copt si o dam la cuptor, foc mediu, si lasam cam 50 min.


O scoatem din cuptor si o lasam la racit.


Topim restul de unt, frisca si ciocolata neagra si amestecam pana se topeste ciocolata. Eu prefer sa o torn peste tarta asa calda si abia apoi sa o dau la frigider pentru cateva ore bune.


Cand o scoateti de la frigider o puteti orna cu ce doriti, fulgi de cocos, fulgi de ciocolata alba sau o puteti servi fara.


Este o tarta excelenta si va promit ca nu veti regreta daca o veti incerca!

 

TIPS-URI

1

recomand o frisca de calitate,nu vegetala si o ciocolata buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Teo 1

16.01.2013, 22:06

si eu am descoperit cat de gustoasa e combinatia de branza dulce si ciocolata!

Valclaudia 1

16.08.2013, 21:52

babi5 1

17.08.2013, 07:48

Bun tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake "After eight"