Prajitura cu cirese

de cocolina in Prajituri, 7 Iun 2012 | 4554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g cirese(fara samburi)
  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 13 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf copt
  • 1 varf sare
  • zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Ouale se bat spuma cu 10 linguri zahar. Pe rand adaugam zaharul vanilat, laptele, uleiul, un varf sare si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza toate pana obtinem un aluat moale. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul in tava. Ciresele se spala, le scoatem samburii si le amestecam cu 3 linguri zahar. Se iau cu o lingurita si se aranjeaza in tava deasupra aluatului. Incalzim cuptorul la temperatura de 180 grade si bagam tava la cuptor pentru 10 minute. Dupa ce au trecut 10 minute dam temperatura la 140 grade si mai lasam cam 25-30 minute. Se poate face proba cu scobitoarea. Se scoate tava din cuptor si se  lasa sa se raceasca, dupa care taiem prajitura bucati si o pudram cu zahar pudra.

Se serveste rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si cirese