Prajitura cu prune

de mena29 in Prajituri, 6 Sep 2015 | 1947 vizualizari

 

Mie mi-a placut mult,sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 ceasca mica ulei de floarea soarelui
  • 1 praf sare
  • 1 cana apa rece
  • 2 lingurite praf de copt
  • 600g prune fara samburi
  • 5-6 biscuiti zdrobiti
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Pentru decor: 5-6 biscuiti zdrobiti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Spala prunele si curata-le de samburi. Eu am avut prune mai micute si le-am lasat jumatati. Daca sunt mai mari, taie-le in sferturi. Presara 2 linguri de zahar pe ele si lasa-le asa intr-un bol. Separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas adanc,bate cu un mixer, albusurile cu praful de sare. Bate si galbenusurile ,in alt vas, cu apa rece 1-2 minute. Adauga zaharul si mai bate inca 2-3 minute.


Adauga uleiul si amesteca usor pana se incorporeaza iar apoi toarna faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Incorporeaza albusurile spuma si amesteca usor cu lingura de lemn,de jos in sus. Toarna compozitia rezultata,intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Deasupra pune 5-6 biscuiti zdrobiti peste care asaza prunele si presara scortisoara. Pune prajitura in cuptorul incins si coace-o la 180 gradeC pentru circa 40 minute. Cand este rumena,scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca 20 minute. Intoarce prajitura pe un fund de lemn si presara deasupra cei 5-6 biscuiti zdrobiti,pentru decor. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Gherca Daniela 1

07.09.2015, 12:18

imi place!

corana 1

07.09.2015, 22:26

Oportunitate de top! Recrutam urgent colaboratori care au timp sa se implice in timpul liber intr-un proiect de anvergura mondiala. Castigurile sunt deosebit de motivante! Asiguram cea mai buna si mai moderna instruire de specialitate! Oferta este pentru toate localitatile din tara. Cereti acum informatii mai multe la adresa noastra de email corana22@yahoo.com:

Xandrinne 1

10.08.2016, 10:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada