Prajitura Luna

de ancutsa in Prajituri, 11 Iul 2016 | 437 vizualizari

 

Mi-am dorit sa prepar o prajitura prin care sa ilustrez chipul lunii, cu acele cratere si ce ar fi mai gustos decat niste cratere cu bucati de nuca si fructe uscate :) Ce a iesit, vedeti mai jos. Sper sa va placa :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua;
  • un virf lingurita sare;
  • 6 linguri de zahar;
  • un plic praf de copt;
  • 6 linguri de faina;
  • 2 lingurite de cacao;
  • 2 lingurite de dulceata de trandafiri;
  • Colorant rosu alimentar;
  • Rahat de trandafiri;
  • Coaja de portocala la borcan;
  • pentru decor: fulgi de ciocolata, o lingura de nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Luna:

Se preincalzeste cuptorul.

 

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare pana se intareste spuma.

Separat, intr-un alt castron, se bat cu mixerul galbenusurile cu celelalte 3 linguri de zahar. Apoi se adauga peste albusuri si se bat impreuna. Acum se adauga praful de copt, faina si amestecam cu o lingura de jos in sus, pentru a ramane pufoasa.

 

Compozitia se imparte in 3 parti si se amesteca in diferite castronele adaugand in fiecare ce arome dorim. Eu am pus in primul vas: cacao, in cel de-al doilea: o parte din compozitia simpla, iar in cel de-al treilea am adaugat zeama de la dulceata de trandafiri, insa, pentru ca siropul de dulceata tinde sa dea o tenta de gri aluatului, am adaugat si cateva picaturi de colorant alimentar rosu.

 

Intr-o tava rotunda, pe foaie de copt, se asaza mai intai partea cu cacao, apoi partea cu dulceata, iar apoi partea alba, simpla, combindand dupa imaginatie. Va puteti folosi de o lingurita sa creati forme si modele. Eu m-am inspirat din chipul lunii, incercand sa-i creez acele cratere :)

Se adauga din loc in loc bucatele mici de rahat de trandafiri sau orice alta aroma preferati, dar si coaja de portocala. Pe deasupra se presara fulgi de ciocolata alba si o lingura de nuca macinata.

 

Se da la cuptor, la foc potrivit, pana devine aurie, adica aproximativ 40 de minute.

 

Se serveste rece, se poate pudra cu zahar.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/prajitura-luna.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Luna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Luna-0
Prajitura Luna-1
Prajitura Luna-2

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

11.07.2016, 19:54

Bya Ralu

Bya Ralu 1

11.07.2016, 20:45

buna

VanessaAli

VanessaAli 1

16.07.2016, 13:39

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03