Briose Raw

de adnia in Prajituri, 2 Ian 2013 | 1818 vizualizari

 

V-am mai spus ca sufar cumplit dupa un cuptor, nu? Ei bine, dar asta nu ma impiedica sa gasesc retete de dulciuri (nelipsite din viata si bucataria mea) fara foc...sunt extrem de rapid si usor de facut, sunt gustoase, foarte satioase si sanatoase. Am impuscat mai multi iepuri deodata, ce mai:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -fructe uscate (eu am folosit din productia proprie: piersici, pere, praf de pere, prune,pudra de mere)
  • -putina miere (dupa gust) sau siropuri (ce aveti prin casa--ideal ar fi cel de agave)
  • -pudra de migdale
  • -pudra de cocos
  • -putina pudra de psyllium, ca sa lege compozitia (optional)
  • -extract de vanilie (eu l-am folosit pe cel facut de mine)
  • -putina cacao (sau, si mai bine, pudra de roscove--buna pt. copii, ca sa nu-i agitam , dar si pt.persoanele cu intoleranta la cacao/cofeina)
  • -arome,optional
  • -fructe proaspete sau congelate, pt decor (eu am avut fructe de padure culese din curte)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Raw:

Se lasa fructele uscate la hidratat cateva ore (eu le-am lasat peste noapte, ca sa fiu sigura:))


Se maruntesc si se pun in blender impreuna cu toate celelalte ingrediente (eu le-am pus toate la ochi, in functie de cum se forma pasta in blender)...daca vi se pare ca "aluatul" care se formeaza este prea sfaramicios se adauga putina apa, daca dimpotriva, este prea moale, se adauga masa uscata (pudra de migdale, psyllium, fulgi de cocos). Se scoate bila de aluat intr-un vas si se lasa deoparte. Intre timp se unge o forma de silicon cu foarte putin ulei (eu am folosit ulei de migdale, dar se poate utiliza orice ulei neutru), apoi se preseaza cu degetele compozitia obtinuta anterior in forme, dupa care se dau la rece cca 2 ore. Se scot din forme foarte usor, se decoreaza cu fructe si se serveste.


Enjoy!


P.S. eu am descoperit ca baiatul meu le adora, eu la fel...si sunt fericita ca pot sa-i ofer un dulce sanatos si fara sa-mi fac griji ca mananca prea mult (practic e imposibil, deoarece sunt foarte satioase)!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Raw" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adry88 1

03.01.2013, 11:31

frumoase

Lau 1

03.01.2013, 15:01

faine

Bya Ralu 1

07.01.2013, 21:24

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan