Prajitura cu morcov si bezea

de katty in Dulciuri, 23 Iun 2015 | 1567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 2 morcovi medii
  • 120 g faina
  • 50 g unt 82% grasime
  • 50 g fulgi de ciocolata
  • 120 g nuci maruntite
  • 1 paf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • bezea(2 albusuri, 150 gr zahar, 1 lingura lamaie)
  • 50 g ciocolata amaruie +1 lingura frisca lichida pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov si bezea:

Radem morcovii curatati si spalati pe razatoarea mica.

Mixam bine zaharul, untul si galbenusurile pana capata o consistenta cremoasa.

Adaugam nucile, morcovul ras, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt. Adaugam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si fulgii de ciocolata. Amestecam usor compozitia cu o lingura de lemn si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana prajitura se rumeneste frumos si trece proba scobitorii. Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca. Pentru bezea punem intr-un castron albusurile,zaharul si zeama de lamaie. Punem castronul la bain-marie (intr-un vas in care punem la fiert putina apa, avand grija ca fundul castronului sa nu atinga apa). Amestecam cu un tel pana albusurile se infierbanta bine si zaharul se topeste. Dam vasul jos si mixam bine albusurile pana se intaresc si se racesc. Intindem bezeaua peste prajitura.Pentru decor asezam la bain-marie un castronel in care punem ciocolata si frisca lichida. Amestecam pana ciocolata se topeste, fara sa fiarba. Trasam dungi de ciocolata peste glazura de albusuri si dam prajitura la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

merisor 1

24.06.2015, 20:16

Ce prajitura buna ne-ai adus!

- Andreea - 1

27.06.2015, 11:00

diaconta 1

10.11.2015, 00:09

La multi ani!!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata