Prajitura cu morcovi , mac si ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 4 Apr 2014 | 1781 vizualizari

 

M-am indragostit de prajitura cu morcovi , si am incercat si aceasta varianta .

 

INGREDIENTE

  • -5 oua
  • -5 linguri zahar sau indulcitor
  • -150 ml lapte
  • -100 ml ulei
  • -7-8 linguri faina
  • -2 linguri mac macinat
  • -50 gr goji
  • -1 pahar de 200 ml plin cu morcovi razuiti
  • -100 gr ciocolata rasa
  • -1praf de copt
  • Pt glazura:
  • -2 linguri lapte
  • -200 gr ciocolata cu 50%cacao
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi , mac si ciocolata:

Pregatim o tava de 30x20 , o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade .


Razuim 2 morcovi mari , ar trebui sa fie suficinet pentru a umple un pahar de 200 ml , fara sa apasam .


Ouale le spargem si o sa le batem cu zaharul pana cand obtinem o spuma alba si nu se mai simt granulele de zahar.


Lasam mixerul deoparte si cu un tel para sau cu o lingura de lemn amestecam restul ingredinetelor :uleiul , laptele ,goji, ciocolata razuita si macul macinat , morcovii , faina si praful de copt .


Incorporam bine totul si turnam in tava pregatita in prealabil .


Dam la cuptor pentru 20-30 minute , vom face testul cu scobitoarea .


Cand este coapta o lasam sa se racoreasca si vom pregati glazura .


Intr-o cratita pe foc punem ciocolata rupta bucati si laptele , amestecam la foc mic pana cand se topeste ( atentie sa nu se arda ) . Cand este topita o turnam peste prajitura din tava , nivelam si lasam la racit.


Se serveste cu pofta .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi , mac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

04.04.2014, 19:43

Nu am manca niciodata prajitura cu morcovi

anca_rm 1

07.04.2014, 09:03

va multumesc tuturor pentru aprecieri

anca_rm 1

07.04.2014, 09:04

Cleme si eu aveam rezerve ,dar este foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema