Prajitura cu morcovi si piure de mere

de dentistutza in Prajituri, 13 Iun 2011 | 4106 vizualizari

 

M-am inspirat de pe un program american numit " Joy of Cooking" cu mici modificari personale.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 260 gr. faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  •  1 lingurita scortisoara
  • 150 ml ulei
  • 300 gr. morcov ras fin
  • 200 gr piure de mere/ applesauce
  • 200 gr zahar
  • pt crema:
  • 1 cutie mascarpone
  • 100 gr zahar pudra
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 50 gr. unt moale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si piure de mere:

La mixer se bat ouale intregi cu zaharul pana se albesc si devin pufoase. Batand incontinuu se adauga uleiul in fir subtire si cand s-a incorporat bine se pune si piureul de mere. Separat se cern impreuna ingredientele uscate si se adauga in compozitia de oua. Cand s-a omogenizat se adauga morcovii rasi fin si in continuare se amesteca manual cu spatula. Se unge forma de tort cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se coace la foc mediu cam 40-45 de minute pana se rumeneste si trece proba scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Rece, se taie in doua blaturi si se umple cu crema obtinuta din mixarea untului cu mascarpone, zahar si coaja de lamaie. Se poate orna cu crema sau doar cu zahar pudra. Se pastreaza proaspata cateva zile-in frigider- acoperita.

 

TIPS-URI

1

piure de mere sau applesauce se gasesc si in comert, de ex. in Mega Image. Eu am folosit din cel facut de mine sub numele de Apple Butter.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si piure de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dentistutza 1

15.06.2011, 07:43

aziz draga mea, anamaria...mersi

ionela2682 1

15.06.2011, 17:51

adry88 1

15.06.2011, 20:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si piersici