Prajitura cu mure

de Brindusa in Prajituri, 20 Mar 2011 | 3865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari
  • 200 g faina
  • 100 g zahar brun
  • 100 g zahar tos
  • 100 g unt moale
  • 2 linguri esenta de vanilie naturala
  • 50 g mure 
  • 6 linguri cu lapte
  • 3 linguri zahar pudra vanilat
  • cateva mure, pentru ornat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure:

Incalzeste aragazul la 180 C.


Unge o tava de tarta cu unt si presar-o cu faina


Pune cele 50 g de mure (din care pastreaza vreo 10) si laptele intr-un blender si mixeaza bine


Trece sucul de mure printr-o sita fina.


Bate ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma (cam 3 minute)


Bate in oua zaharul, apoi untul pana ce e amestecat foarte bine


Adauga vanilia si jumatate din faina


Pune 4 linguri din sucul de mure, apoi restul de faina, amestecand dupa fiecare


Toarna compozitia in tava. Presara cele 10 mure.


Coace 35- 40 min, sau pana ce scobitoarea iese curata.


Lasa prajitura 10 minute in tava, apoi scoate-o si pune-o pe un gratar


Amesteca sucul de zmeura ramas cu zaharul pudra. Pune totul pe foc mic si lasa pana ce se leaga ca o glazura.


Toarna peste prajitura. Orneaza cu murele ramase

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Brindusa 1

21.03.2011, 18:25

Multumes, sunteti niste dragute

MotanLaOale 1

22.03.2011, 08:12

buna buna

adry88 1

02.06.2011, 20:20

buna rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarlota cu fructe de sezon