Prajitura cu mure

de Brindusa in Prajituri, 20 Mar 2011 | 4079 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari
  • 200 g faina
  • 100 g zahar brun
  • 100 g zahar tos
  • 100 g unt moale
  • 2 linguri esenta de vanilie naturala
  • 50 g mure 
  • 6 linguri cu lapte
  • 3 linguri zahar pudra vanilat
  • cateva mure, pentru ornat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure:

Incalzeste aragazul la 180 C.


Unge o tava de tarta cu unt si presar-o cu faina


Pune cele 50 g de mure (din care pastreaza vreo 10) si laptele intr-un blender si mixeaza bine


Trece sucul de mure printr-o sita fina.


Bate ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma (cam 3 minute)


Bate in oua zaharul, apoi untul pana ce e amestecat foarte bine


Adauga vanilia si jumatate din faina


Pune 4 linguri din sucul de mure, apoi restul de faina, amestecand dupa fiecare


Toarna compozitia in tava. Presara cele 10 mure.


Coace 35- 40 min, sau pana ce scobitoarea iese curata.


Lasa prajitura 10 minute in tava, apoi scoate-o si pune-o pe un gratar


Amesteca sucul de zmeura ramas cu zaharul pudra. Pune totul pe foc mic si lasa pana ce se leaga ca o glazura.


Toarna peste prajitura. Orneaza cu murele ramase

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Brindusa 1

21.03.2011, 18:25

Multumes, sunteti niste dragute

MotanLaOale 1

22.03.2011, 08:12

buna buna

adry88 1

02.06.2011, 20:20

buna rau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu nucă, vin alb şi trandafiri

de Ancutsa 5

ieri la 22:34

Zacusca de vinete

de RODIMUR 5

ieri la 22:32

Dulceata de ardei iuti

de Rocsi 9

ieri la 22:04

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

pe 17.10 la 22:30

RETETA RECOMANDATA
Piersici la cuptor in stil australian