Prajitura cu capsuni si ciocolata

de Panacris in Prajituri, 2 Iul 2016 | 2519 vizualizari

 

O prăjitură de sezon ;) Ușor de realizat și tare ușor de savurat! Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 24 linguri,
  • lapte grăsime 1,8 % 24 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 24 linguri,
  • făină albă de grâu cca 500 g, (atât cât să fie un aluat mai grosuț ca și cel de chec),
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • căpșuni cca. 500 g,
  • ștrasuri de ciocolată cca. 50 g,
  • zahăr pudră cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si ciocolata:

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternând uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament. Între timp brânza de vaci se amestecă energic cu zahărul tos, ou, coaja de lămâie până ce se încorporează toate ingredientele.

Pe blatul din tavă se repartizează în mod uniform,  căpșunile curățate și tăiate în sferturi. Apoi se preasă ștrasurile de ciocolată de la Dr.Oetker pe toată suprafața prăjiturii.

 Se introduce tava cu prajitura la copt, în cuptorul preîncins, la foc potrivit ptr cca. 30 de minute.

După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tavă și apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

03.07.2016, 10:34

Buna!

Constelatialeu 1

04.07.2016, 16:25

Panacris 1

04.07.2016, 18:26

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune