Prajitura cu capsuni si ciocolata

de Panacris in Prajituri, 2 Iul 2016 | 624 vizualizari

 

O prăjitură de sezon ;) Ușor de realizat și tare ușor de savurat! Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 24 linguri,
  • lapte grăsime 1,8 % 24 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 24 linguri,
  • făină albă de grâu cca 500 g, (atât cât să fie un aluat mai grosuț ca și cel de chec),
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • căpșuni cca. 500 g,
  • ștrasuri de ciocolată cca. 50 g,
  • zahăr pudră cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si ciocolata:

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternând uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament. Între timp brânza de vaci se amestecă energic cu zahărul tos, ou, coaja de lămâie până ce se încorporează toate ingredientele.


Pe blatul din tavă se repartizează în mod uniform, căpșunile curățate și tăiate în sferturi. Apoi se preasă ștrasurile de ciocolată de la Dr.Oetker pe toată suprafața prăjiturii.


Se introduce tava cu prajitura la copt, în cuptorul preîncins, la foc potrivit ptr cca. 30 de minute.


După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tavă și apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat.



Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

03.07.2016, 10:34

Buna!

Constelatialeu 1

04.07.2016, 16:25

Panacris 1

04.07.2016, 18:26

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza si smantana delicioasa