Prajitura cu mure de padure

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Sep 2014 | 5119 vizualizari

 

Niste mure de padure ,care au venit la oras ,mi-au zis ...cumpara-ne si nu te vom dezamagi.....au avut dreptate....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua mari cu 2 galbenusuri sau 6 oua mici
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 lingurita curcuma
  • Sirop
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingura mure facute piure
  • Crema
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata cu 52 % cacao
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri smantana cu 40 % grasime
  • 20 g gelatina
  • 300 g mure
  • Decor
  • mure
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure de padure:

Blatul :

Albusurile le batem bine cu un praf de sare, pana devin o spuma tare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza si faina amestecata cu praful de copt si curcuma.Incorporm bine toate ingredientele si adaugam albusurile,avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus.Pregatim o tava cu hartie de copt,32/22 cm,turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Sirop :

Intr-o craticioara ardem zaharul,apoi turam apa si adaugam si lingura de piure de mure,lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.Se lasa la racit.

Crema :

Intr-o craticioara punem frisca lichida,smantana,zaharul ,ciocolata maruntita si murele facute piure.Punem craticioara pe foc,amestecand pana se topeste ciocolata,nu lasam sa fiarba.Separat hidratam gelatina cu apa rece si apoi o incorporam in crema,dupa ce am luat-o de pe foc.

Asamblare :

In tava in care am copt blatul punem folie alimentara,asezam blatul,il siropam si turnam deasupra crema.Dam tava la frigider,pana a doua zi.Cand a inceput sa se intareasca suficient,ornam cu mure.A doua zi portionam frumos prajitura si servim cu placere,daca avem,daca nu doar servim....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

artyandra 1

13.09.2014, 13:55

ce bine arata!!

Bunica 1

21.09.2014, 11:59

Ai facut bunatatea cat am fost eu plecata

Constelatialeu 1

21.09.2014, 12:19

Buni,cred ca da,nici eu nu mai stiu...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe