Super brioşe cu banane

de articook in Prajituri, 14 Iun 2010 | 2363 vizualizari

 

Cand vreau sa ma relaxez ma gandesc la variante cu care as putea sa "condimentez" momentul si mereu ma duce gandul la ceva dulce {dar nu foarte} delicios, rapid, delicat....si anume,
{Banana Muffins}
Atat de usor poti sa ajungi sa iti incanti apropiatii cu ceva care sa ii duca cu gandul la o zi de primavara in care caldura si lumina sunt atat de bine "portionate" ca si ingriedintele acestui deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 190 g faina
  • 2 g bicarbonat (jumatate de lingurita) stins cu lamaie
  • 5 g praf de copt
  • 3 g sare
  • 3 banane
  • 150 g zahar
  • 1 ou batut usor
  • 75 g unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Super brioşe cu banane:

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade C/treapta 5 la cuptoarele cu gaz, iar pt cele care nu masoara temperatura, aproape la maxim :)


2. Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt si sarea. Intr-un alt vas se zdrobesc bananele cu zdrobitorul de cartofi (nu se insista foarte mult, deoarece sunt mai gustoase daca se simte cate o bucatica de banana dupa ce sunt scoase de la cuptor), la care se adauga zaharul, untul topit, bicarbonatul stins intr-o lingura de lamaie si oul batut. Se amesteca cele doua compozitii, dupa care se umplu formele putin mai mult de jumatate.


3. Se coc 18-20 de minute sau se pot verifica cu o scobitoare.Pentru un gust diferit se pot pune in compozitie bucatele marunte de ciocolata, nuci sau mere.



Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Super brioşe cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Ubulika 1

14.06.2010, 19:51

vanilla 1

30.06.2010, 09:12

pfiu ce bine ti-or iesit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos