Super brioşe cu banane

de articook in Prajituri, 14 Iun 2010 | 3564 vizualizari

 

Cand vreau sa ma relaxez ma gandesc la variante cu care as putea sa "condimentez" momentul si mereu ma duce gandul la ceva dulce {dar nu foarte} delicios, rapid, delicat....si anume,
{Banana Muffins}
Atat de usor poti sa ajungi sa iti incanti apropiatii cu ceva care sa ii duca cu gandul la o zi de primavara in care caldura si lumina sunt atat de bine "portionate" ca si ingriedintele acestui deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 190 g faina
  • 2 g bicarbonat (jumatate de lingurita) stins cu lamaie
  • 5 g praf de copt
  • 3 g sare
  • 3 banane
  • 150 g zahar
  • 1 ou batut usor
  • 75 g unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Super brioşe cu banane:

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade C/treapta 5 la cuptoarele cu gaz, iar pt cele care nu masoara temperatura, aproape la maxim :)

2. Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt si sarea. Intr-un alt vas se zdrobesc bananele cu zdrobitorul de cartofi (nu se insista foarte mult, deoarece sunt mai gustoase daca se simte cate o bucatica de banana dupa ce sunt scoase de la cuptor), la care se adauga zaharul, untul topit, bicarbonatul stins intr-o lingura de lamaie si oul batut. Se amesteca cele doua compozitii, dupa care se umplu formele putin mai mult de jumatate.

3. Se coc 18-20 de minute sau se pot verifica cu o scobitoare.Pentru un gust diferit se pot pune in compozitie bucatele marunte de ciocolata, nuci sau mere.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Super brioşe cu banane" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană