Prajitura cu ness si bezea caramel

de gaby_duceag in Prajituri, 26 Iun 2011 | 22095 vizualizari

 

Una dintrele matusile mele, chiar cea preferata :)), m-a invitat intr-o zi la o prajitura, stiindu-ma mare devoratoare :))).
De la prima imbucatura am zis :moa, am ajuns in Rai! :)).
Era ultima ei bucata, oprita pentru mine.
Nu m-am saturat, bineinteles :)).Mie-mi trebuie o jumatate de tava sa-mi fac pofta :)).
Asa ca am intrebat-o cum a facut-o si iata ce-a iesit:

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 3/4 cana faina
  • un vf cutit sare
  • 3 linguri ulei

Crema

  • 4 galbenusuri (merg si 3)
  • 200 gr zahar pudra
  • 3-4 linguri ness (eu as fi pus o cutie :)))) )
  • 200 gr unt

Bezea

  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness si bezea caramel:

Blat.

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile adaugand treptat zaharul. Ne oprim cand avem o compozitie cu consistenta ferma, lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecand usor .Cernem faina si o imprietenim cu amestecul.

Omogenizam. La final incorporam uleiul.

Tapetam o tava cu folie de aluminiu - a mea a fost de 18/24cm,(nu se prinde deloc blatul! e super!), o ungem cu ulei, tapetam fundul cu faina.



Preincalzim cuptorul.


Turnam aluatul si coacem la foc mic pentru aprox 35 minute .(proba cu scobitoarea e sfanta :D).Il scoateti si-l lasati sa se raceasca.




Crema.(asta am preparat-o prima)

Galbenusurile le amestecam cu zaharul pudra.

Le punem intr-o craticioara pe care o punem deasupra unui vas cu apa care fierbe.

Amestecam cu un tel pana ce zaharul e topit si obtinem o crema groasa asemantatoare unei alifii. Adaugam ness-ul si omogenizam.

Lasam la racit.

Frecam spuma untul.

Cang galbenusurile s-au racit le amestecam cu untul. Dam crema la rece.

Cand e rece blatul intindem frumos crema deasupra.



Pont. Am mai zis si-n alte postari: daca vi setaie crema puneti vasul pe baie de abur si mixati in continuare. Isi va reveni imediat.



Bezeaua.

Mixati albusurile spuma apoi adaugati doua linguri zahar mixand in continuare.

Restul de zahar il puneti intr-un ibric la caramelizat pana obtineti un amestec culoarea chihlimbarului.

Puneti vasul cu albusurile deasupra unui vas cu apa care fierbe si incepeti sa adaugati in fir subtire caramelul fierbinte mixand in continuu.

Lucrati repede sa nu se intareasca caramelul, eventual il mai puneti putin pe foc.

Mai mixati 2 minute si lasati sa se racoreasca.



Scoateti prajitura rece si intindeti bezeaua peste crema.



Aceasta prajitura face parte din top 10 prajituri preferate :D.

Pudrata usor cu ness e dementiala :)).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness si bezea caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

diaconta 1

21.01.2013, 17:36

ca nici nu tineam minte sa fi vazut prajitura asta si acum vad ce bine m-am distrat )))
Alzheimeru' ma paste
Mi-ar prinde bine amu' niste alifie de-asta sa ma dau pe spate,poate-mi trece durerea

Alina26 1

30.04.2013, 11:56

cum arataaa....super buna!!!!!!

laura2002 1

25.11.2013, 15:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos