Prajitura cu ness si ciocolata

de robert_badica in Prajituri, 24 Aug 2015 | 1960 vizualizari

 

Prajitura asta e o combinatie intre o amandina si un blat de negresa. Seamana mult cu o amandina, dar nu e! E super buna si se face foarte usor. Mie mi-a placut mult!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 420 g faina alba cernuta
  • 300 g zahar alb tos
  • 120 m ulei
  • 500 m apa
  • 40 g cacao neagra neindulcita
  • 1 linugura otet
  • 2 lingurite rase biscarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 300 m apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite cu ness
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 250 g margarina "Unirea"
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cacao neagra neindulcita
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 m apa
  • 100 g zahar
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness si ciocolata:

Blat: Intr-un bol mare,punem faina cernuta, zaharul, cacaoa, sarea si bicarbonatul. Amestecam cu un tel pana ce combinam bine ingredientele. Apoi peste amestecul uscat punem uleiul, apa, otetul si esenta. Omogenizam pana obtinem un amestec care curge de pe spatula, fara probleme. Transferam amestecul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Coacem la 180 de grade, timp de 35-40 de minute (blatul meu a fost gata in 38 de minute). Dupa ce s-a copt il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca.


Crema: Punem margarina,care trebuie sa fie la temperatura camerei, intr-un bol si mixam pana devine cremoasa. Peste ea adaugam zaharul, galbenusurile si in final cacaoa. Mixam bine, pana obtinem o crema spumoasa. Adaugam si esenta de rom. Dam crema la rece, pana cand vom avea nevoie de ea.


Siropul: Intr-un ibric punem apa si zaharul,si le lasam sa fiarba timp de 5 minute. Dupa 5 minute punem ness-ul si mai lasam pe foc pret de 2 minute. Oprim focul si adaugam esenta.


Glazura: Tot intr-un ibric punem apa si zaharul,si le lasam sa fiarba 5 minute. Dupa 5 minute, oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucati. Amestecam si lasam sa se raceasca.


Asamblare: Blatul racit, se taie in 2 bucati relativ egale. Insiropam bine fiecare bucata de blat. Peste prima bucata punem un strat de crema si cu ajutorul unei spatuli il nivelam. Asezam si a doua bucata de blat,foarte usor( sa nu se rupa), peste prima bucata. Dam la rece blatul timp de 2-3 ore sau pana cand crema se intareste. Scoatem blatul din frigider, il portionam, iar apoi glazuram fiecare bucata, cu glazura racita.Ornam bucatile cu putina crema sau cu frisca batuta, voi alegeti! :)

 

TIPS-URI

1

Daca vreti, puteti pune in varful prajiturilor si cate o bucatica de ciocolata ! :D

2

Tava mea a avut dimensiunea de 27,5 pe 22 cm

3

In loc de apa,la blat puteti pune cafea sau lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

25.08.2015, 21:39

Delicioasa rau!

MOKUSKA 1

27.08.2015, 10:08

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:16

Combinatia perfecta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de iaurt cu rodie