Prajitura cu nuca

de Sim0na in Prajituri, 10 Mai 2015 | 2716 vizualizari

 

sursa: http://strumfa-bucatareste.blogspot.ro/2012/01/japoneza-cu-nuca.html

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g nuca macinata
  • 250 g zahar
  • 2 linguri faina
  • ½ lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura:
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 1 esenta rom
  • Ptr pudrat:
  • migdale copate si macinate
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Am separat ouale, galbenusurile le-am pus intr-un castron, albusurile intr-un bol adanc. Albusurile le-am batut spuma la inceput doar cu sarea, apoi am adaugat 150 g zahar. Am mixat pana a rezultat o compozitie bine legata, lucioasa, ca de bezea. Acum este momentul sa scoate mixerul din actiune, am adaugat nuca macinata si am amestecat cu o spatul ade jos in sus, ca sa nu se lase compozitia. Am adaugat zaharul vanilat si faina si am continuat sa amestec usor, tot cu spatula.


Compozitia rezultata am pus-o intr-o tava (20x30) tapetata cu hartie de copt, iar tava am dat-o la cuptorul preincalzit la 180C pentru 15-20 minute. Timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor, important este ca compozitia sa se coaca putin, sa prinda crusta deasupra. Cat blatul se coace, am pregatit galbenusurile, pe care le-am amestecat cu 100 g zahar, frecandu-le bine-bine pana se „albesc” si capata o consistenta spumoasa.


Cand blatul a fost gata, am pus galbenusurile deasupra si am mai lasat la cuptor pentru 15 minute. La fel, difera de cuptor, trebuie ca amestecul de galbenusuri sa se coaca, sa nu fie umed. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Este foarte important sa fie rece, atunci cand punem glazura deasupra, altfel galbenusurile se vor inmuia. Pentru a face glazura am procedat astfel: intr-o craticioara sau ibric mai mare, am pus zaharul pudra, uleiul, cacaoa si apa si am lasat pe foc 3 minute de la primul clocot, amestecand mereu. Am oprit focul, am pus esenta de rom. Am lasat glazura sa se racoreasca, apoi am turnat-o peste blatul complet racit.


Deasupra glazurii am pudrat cu migdale copate si macinate. Am dat prajitura la rece pentru cateva ore. O bunatate de prajitura!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

11.05.2015, 20:28

Imi placeeeee

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:30

Imi place foarte mult!

dantes 1

13.05.2015, 09:19

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zuppette cu blat de bezea si nuca