Prajitura cu nuca de cocos

de diana_k in Prajituri, 24 Feb 2012 | 4148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat de piscot
  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 50ml ulei
  • 8 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • pt blat de bezea
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 150g nuca de cocos
  • 2 linguri de faina
  • pt crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri faina
  • 150g zahar
  • 700ml lapte
  • 200g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sirop
  • 250 ml apa
  • zahar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

pt primul blat:


Separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine, adaugam zaharul treptat, cand s-a topit punem galbenusurile, apoi uleiul si la urma incorporam faina si praful de copt, amestecand usor cu lingura. Coacem blatul in cuptorul bine incins.


pt bezea:


Mixam albusurile, adaugam treptat zaharul si cand s-a topit punem faina si nuca de cocos, amestecam usor cu lingura, il turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul incins la foc mare pt 10 minute, apoi micsoram focul si il lasam blatul sa se rumeneasca frumos la foc mic.


pt crema :


Galbenusurile le frecam bine cu faina, zahar si jumatate de pahar de lapte. Trecem compozitia prin sita pt a inlatura cocoloasele, punem restul de lapte si dam crema pe foc. Amestecam incontinuu la foc mic si avem grija sa nu se prinda de fund, se arde foarte repede. Cand s-a ingrosat bine se adauga si zaharul vanilat. Lasam crema sa se raceasca si apoi o mixam bine cu untul.



Blatul de piscot se taie in doua in doua pe orizontala si se insiropeaza. O foaie se unge cu 1/3 din crema, se aseaza usor blatul de bezea, se unge cu 1/3 din crema, se pune celalalt blat apoi se unge cu restul de crema si se presara cu nuca cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diana_k 1

25.02.2012, 21:41

Ruxy, Dia..multumesc mult

Aurelia 07_07 1

27.02.2012, 08:06

Bine mai arata este cineva acasa?

VERONICA2607 1

09.03.2012, 18:44

yamiiiiiiiiiii..vreau si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello