Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

de monik80 in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 5060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:3
  • 300 g faina
  • 100 g zahar un praf de copt
  • 3 lingurite cacao
  • 2 oua
  • cca 70 g smanatana sau
  • 2-3 linguri untura.
  • Crema de cocos:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar tos
  • 150 g nuca de cocos
  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 200 g margarina RAMA
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Decor:
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Aluat:

Amestecam toate ingredientele pana obinem un aluat ce se poate intine apoi preparam crema de cocos:batem albusele cu zaharul iar dupa aceea amestecam usor cu o lingura si nuca de cocos cu albusurile.

Intr-o tava se pune hartie de copt si o foaie de aluat (aluaul se imparte in 2 bucati egale pe marimea tavii) peste acea foaie se pune crema de cocos iar deasupra si ultima foaie.

Se da la cuptop pentru cca 30 min.

Crema se face pe aburi:

Se pun galbenusurile si zaharul intr-un vas desupra unei oale cu apa si se amesteca bine.

Apoi se pune laptele, faina si vanilia si se bate bine crema pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se amesteca un 200 g margarina.

Crema se intinde pe suprafata prajiturii iar deasupra se pune ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni