Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

de monik80 in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 1431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:3
  • 300 g faina
  • 100 g zahar un praf de copt
  • 3 lingurite cacao
  • 2 oua
  • cca 70 g smanatana sau
  • 2-3 linguri untura.
  • Crema de cocos:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar tos
  • 150 g nuca de cocos
  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 200 g margarina RAMA
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Decor:
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Aluat:


Amestecam toate ingredientele pana obinem un aluat ce se poate intine apoi preparam crema de cocos:batem albusele cu zaharul iar dupa aceea amestecam usor cu o lingura si nuca de cocos cu albusurile.


Intr-o tava se pune hartie de copt si o foaie de aluat (aluaul se imparte in 2 bucati egale pe marimea tavii) peste acea foaie se pune crema de cocos iar deasupra si ultima foaie.


Se da la cuptop pentru cca 30 min.


Crema se face pe aburi:


Se pun galbenusurile si zaharul intr-un vas desupra unei oale cu apa si se amesteca bine.


Apoi se pune laptele, faina si vanilia si se bate bine crema pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se amesteca un 200 g margarina.


Crema se intinde pe suprafata prajiturii iar deasupra se pune ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

miki_a 1

14.04.2015, 12:04

mirela0911 1

14.04.2015, 15:31

E foarte buna!

Geanina87 1

14.04.2015, 19:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema caramel si cocos