Prajitura cu nuca in tava

de aalliinnaa07 in Prajituri, 12 Mai 2013 | 11641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g nuca

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri apa
  • 1/2 pliculet praf de copt

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g margarina rama

Pentru glazura:

  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca in tava:

Ungem o tava cu margarina, apoi am pus nuca pe care am zdrobito cu sucitorul!

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, apoi se dauga 3 linguri de apa si pe rand cele 8 linguri de zahar si se mai bate pana cand zaharul se topeste.La sfarsit se adauga galbenusurile, praful de copt si faina pe care le amestecam cu o lingura de lemn.

Blatul se pune in tava peste nuca zdrobita si se da la cuptor aprox. 30 de minute.

Crema: Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat si se fierbe la bain-marie pana se intareste, apoi se pune crema la racit. Untul se freaca spuma si se adauga pe rang cate o lingura din crema. Crema obtinuta o punem peste blat si la sfarsit glazura.Punem prajitura la rece pana cand glazura se intareste.

Glazura:Zaharul se amesteca cu cacaoa, adaugam treptat apa calda si se amesteca pana obtinem o crema groasa, la sfarsit punem uleiul.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca in tava" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie