Prajitura cu nuca si cafea

de mimmi in Prajituri, 26 Ian 2014 | 16443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 8 lignuri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura faina
  • 250 g nuca macinata
  • Pentru crema :
  • 200 g unt
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cafea naturala macinata
  • 2 linguri amidon
  • un pumn de nuca prajita si sfarmata ((eu am folosit alune)
  • ciocolata pentru glazura+ unt cat o nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si cafea:

Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam spuma cu 8 linguri de zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga cele 6 albusuri batute, faina cernuta impreuna cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor, de sus in jos pentru a nu se lasa albusul, pana se incorporeaza bine ingredientele.


Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o coacem cca 25-30 de minute, la foc mic, pana se rumeneste usor. Pentru a va fi mai usor, compozitia se poate imparti in doua parti egale, obtinandu-se astfel doua foi.


Pentru crema, topim untul pe bain-marie. Adaugam zaharul si cafeaua si amestecam pana se topeste zaharul. Cele 2 linguri de amidon, le dizolvam in putin lapte, cat sa le putem turna in crema. Adaugam si alunele (in cazul meu) si amestecam pana obtinem o consistenta cremoasa. Lasam crema sa se raceasca complet.




Eu am facut un singur blat, asa ca l-am taiat pe din doua. Am umplut cu crema de cafea si am asezat a doua foaie. Deasupra se face glazura de ciocolata. Lasam prajitura la rece cel putin 2-3 ore. Enjoy !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

marcela1979 1

28.01.2014, 02:04

o sa o incerc si eu

T I M E A 1

30.01.2014, 10:11

mimmi 1

10.02.2014, 16:04

Carmin, da se foloseste doar 1 lingura de faina.
Blatul este cu multa nuca si de aceea nu este necesara mai multa faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI