Prajitura cu nuca si cafea

de mimmi in Prajituri, 26 Ian 2014 | 30498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 8 lignuri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura faina
  • 250 g nuca macinata
  • Pentru crema :
  • 200 g unt
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cafea naturala macinata
  • 2 linguri amidon
  • un pumn de nuca prajita si sfarmata ((eu am folosit alune)
  • ciocolata pentru glazura+ unt cat o nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si cafea:

Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam spuma cu 8 linguri de zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga cele 6 albusuri batute, faina cernuta impreuna cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor, de sus in jos pentru a nu se lasa albusul, pana se incorporeaza bine ingredientele.


Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o coacem cca 25-30 de minute, la foc mic, pana se rumeneste usor. Pentru a va fi mai usor, compozitia se poate imparti in doua parti egale, obtinandu-se astfel doua foi.


Pentru crema, topim untul pe bain-marie. Adaugam zaharul si cafeaua si amestecam pana se topeste zaharul. Cele 2 linguri de amidon, le dizolvam in putin lapte, cat sa le putem turna in crema. Adaugam si alunele (in cazul meu) si amestecam pana obtinem o consistenta cremoasa. Lasam crema sa se raceasca complet.




Eu am facut un singur blat, asa ca l-am taiat pe din doua. Am umplut cu crema de cafea si am asezat a doua foaie. Deasupra se face glazura de ciocolata. Lasam prajitura la rece cel putin 2-3 ore. Enjoy !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

VioCosma 1

10.08.2019, 22:56

Buna seara!Am o intrebare...cum se prepara glazura?

AleMoldovan 1

25.01.2020, 22:42

cu ce se poate inlocui amidonul?

mimmi 1

29.01.2020, 10:58

Amidonul se poate înlocui cu făina .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere si nuci (reteta de la bunica)