Prajitura cu nuca si cafea

de mimmi in Prajituri, 26 Ian 2014 | 21686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 8 lignuri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura faina
  • 250 g nuca macinata
  • Pentru crema :
  • 200 g unt
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cafea naturala macinata
  • 2 linguri amidon
  • un pumn de nuca prajita si sfarmata ((eu am folosit alune)
  • ciocolata pentru glazura+ unt cat o nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si cafea:

Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam spuma cu 8 linguri de zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga cele 6 albusuri batute, faina cernuta impreuna cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor, de sus in jos pentru a nu se lasa albusul, pana se incorporeaza bine ingredientele.


Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o coacem cca 25-30 de minute, la foc mic, pana se rumeneste usor. Pentru a va fi mai usor, compozitia se poate imparti in doua parti egale, obtinandu-se astfel doua foi.


Pentru crema, topim untul pe bain-marie. Adaugam zaharul si cafeaua si amestecam pana se topeste zaharul. Cele 2 linguri de amidon, le dizolvam in putin lapte, cat sa le putem turna in crema. Adaugam si alunele (in cazul meu) si amestecam pana obtinem o consistenta cremoasa. Lasam crema sa se raceasca complet.




Eu am facut un singur blat, asa ca l-am taiat pe din doua. Am umplut cu crema de cafea si am asezat a doua foaie. Deasupra se face glazura de ciocolata. Lasam prajitura la rece cel putin 2-3 ore. Enjoy !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

marcela1979 1

28.01.2014, 02:04

o sa o incerc si eu

T I M E A 1

30.01.2014, 10:11

mimmi 1

10.02.2014, 16:04

Carmin, da se foloseste doar 1 lingura de faina.
Blatul este cu multa nuca si de aceea nu este necesara mai multa faina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca