Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara

de madi_marin in Prajituri, 24 Iun 2017 | 1002 vizualizari

 

E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi zmeură.

 

INGREDIENTE

  • Blat ( pentru tava 25/35 cm) :
  • 2 ouă mari
  • 10 linguri de zahăr
  • 9 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 12 linguri făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • Umplutura:
  • 500 g brânză dulce nu foarte cremoasă
  • 3 ouă
  • 3 linguri griş
  • 1 ceaşcă zmeură
  • 5 - 6 caise
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 fiolă esenţă de lămâie
  • 6 linguri zahăr
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara:

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe.


Pentru blat, mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute.


Făina se cerne cu praful de copt.


În compoziţia de gălbenuşuri cu ulei, punem alternativ lapte şi făină şi amestecăm bine.


Se împarte compoziţia în două.


Brânza se mixează cu zahărul, ouăle şi esenţele, apoi se adaugă grişul şi se amestecă bine.


Se încorporează apoi uşor zmeura şi cubuleţele de caise.


Jumătate din aluat se toarnă în tavă, se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade C şi se coace 10 minute (încălzire sus/jos).


Se scoate apoi şi se nivelează frumos, după care deasupra, se toarnă cealaltă jumătate de aluat.


Se mai coace 30 de minute.


Se lasă la răcit, după care se poate pudra cu zahăr vanilat şi porţiona.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Aletta 1

26.06.2017, 19:28

prajitura perfecta de vara

Cris2711 1

30.06.2017, 09:37

As sta pe langa tine,sa ma rasfeti putin cu papa bun si sa bem o cafea impreuna la taclale)

madi_marin 1

30.06.2017, 20:27

Cris si mie mi-ar placea si as face-o cu mare drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase