Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara

de madi_marin in Prajituri, 24 Iun 2017 | 4735 vizualizari

 

E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi zmeură.

 

INGREDIENTE

  • Blat ( pentru tava 25/35 cm) :
  • 2 ouă mari
  • 10 linguri de zahăr
  • 9 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 12 linguri făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • Umplutura:
  • 500 g brânză dulce nu foarte cremoasă
  • 3 ouă
  • 3 linguri griş
  • 1 ceaşcă zmeură
  • 5 - 6 caise
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 fiolă esenţă de lămâie
  • 6 linguri zahăr
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara:

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe.

Pentru blat, mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute.

Făina se cerne cu praful de copt.

În compoziţia de gălbenuşuri cu ulei, punem alternativ lapte şi făină şi amestecăm bine.

Se împarte compoziţia în două.

Brânza se mixează cu zahărul, ouăle şi esenţele, apoi se adaugă grişul şi se amestecă bine.

Se încorporează apoi uşor zmeura şi cubuleţele de caise.

Jumătate din aluat se toarnă în tavă, se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade C şi se coace 10 minute (încălzire sus/jos).

Se scoate apoi şi se nivelează frumos, după care deasupra, se toarnă cealaltă jumătate de aluat.

Se mai coace 30 de minute.

Se lasă la răcit, după care se poate pudra cu zahăr vanilat şi porţiona.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Cris2711 1

30.06.2017, 09:37

As sta pe langa tine,sa ma rasfeti putin cu papa bun si sa bem o cafea impreuna la taclale)

madi_marin 1

30.06.2017, 20:27

Cris si mie mi-ar placea si as face-o cu mare drag

Ancutsa 1

18.06.2018, 23:08

Arata tare bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Madeleine-reteta clasica